söndag 6 november 2011

home

Det är söndag, jag har kommit hem för nästan två timmar sedan från Trondheim. Det var en fin by det jag såg. På fredag då, så åkte jag först till Sandvika och köpte biljetter till mig och Thomas - sedan tog jag mig på Flytoget som tog oss heeela vägen till Gardemoen (som btw ligger mitt i ingenstans enligt min mening). Tog oss in där o fixa o trixa med våra biljetter. Utan Thomas hade jag inte lyckats kan jag då lova!
Så drog vi oss runt inne på flygplatsen och tog oss en välförtjänt öl. Och PLÖTSLIGT så när lilla jag sitter på do hör att det är sista utropet för vårt plan. Helvete så stressad jag blev. Vi var sist in (hihi!). Turen tog oss kanske en timme och när vi var framme så ringde vi till Leif som är butikssjef på Lade. Han sa att vi skulle ta flybussen till ett visst hotell Solsidan, så det gjorde vi och stupade i säng på momangen, varför? Jo för klockan fem skulle vi upp på morgonen och halv sex skulle taxin till Lade gå.
Jobbdagen gick snabbt undan och det var riktigt fina grejer! Stod och bjöd på Twist och Impregnering till skorna. Hahaha jaa folk tyckte jag var ganska galen där jag stod och höll ett fast grepp kring impregneringen. Bra gick det i alla fall och de gick högt upp på budgetskalan. Kvällen blev lugn, vi chillade till typ nio sedan drog vi oss till Egon och käkade mat. Nam nam nam ska jag bara få lov att tala om! Kylling BLT is the shiiieet! Tog oss lite vin o lite öl till det och efteråt bara rätt hem till hotellrummet. Såg lite filmer och sedan var det natta.
Söndagen blev bara att vakna, äta frukost, chilla vidare och jaaa... sedan tog vi oss till flygplatsen och åkte hemåt. Jag var så trött att jag försökte sova både på flybussen, flyget och på flytoget men det gick ingen vidare för mig. Hoppas på o få sova gott ikväll istället. Kanske Maria kommer förbi en sväng, men vet inte riktigt får se.

Det var allt för denna söndagen :)

fredag 4 november 2011

away

Då åker jag till Trondheim nu då! Ska bli riktigt spännande! Ser fram emot det :) Först en tur ner till Sandvika och köpa biljett till Gardemoen. Ojojoj allt sker så fort!

tisdag 1 november 2011

i bite

Happy Halloween
(i efterskott)

fyfan

Ett snabbt inlägg bara...
Blev så jävla rädd! Första gången som dörren in till min lägenhet (inne i min lägenhet) någonsin har låsts upp! Jag trodde fan inte att det var så jävla lätt, men tydligen! Vad kunde jag göra? Jag blev helt frusen. Helt skräckslagen! Men det var kanske en centimeter som dörren lyckades öppnas. Jag är tacksam för att mitt kylskåp har flyttats, för hade det stått som tidigare så skulle dörren ha gått upp mer. Då kunde någon kanske ha sett in. Nu fick de ingen chans. Vem det var som öppnade dörren, det vet jag inte. Någon polack kanske. För de som bor ovanför mig, de bor inte hemma just nu. Deras hus renoveras. Mitt hjärta slår fortfarande fruktansvärt fort. De måste ju ha fått reda på att dörren där inte ska öppnas, no mather what! För nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag är jätte rädd. Börjar dock lugna ner mig nu. Usch o fy...!

måndag 31 oktober 2011

lycklig och arg

Asså livet går fanemej framåt och är bra just nu! För mig i vart fall...

Innan jag börjar dra framåt i lyckliga tankar så måste jag bara få ur mig all ilska riktad till alla idiotiska jävla FANSKAP som är så jävla fula att de måste våldta kvinnor för att få till det. VAFAN är det med er kan man fråga? Ni måste vara helt jävla sjuka i huvudet?! Vet ni hur många kvinnor som skulle ÄLSKA att få tacka ja till Er om ni bara såg till att Fråga?! Spendera 100 kr eller vafan det nu kostar att gå in på krogen. Gå fram till varenda kvinna och fråga om ni ska ha sex tills ni får ett ja om ni nu är så jävla kåta! Och om ni nu är flera killar... VARFÖR i HELVETE kan ni inte välja att göra samma med VAR SIN KVINNA?! Ha? Måste ni DELA?! Och många av er är säkert "homofober". Det är väl inte rätt om ni då har sex direkt efter med samma kvinna? Hm? Nä för det skulle rent "principmässigt" vara som så att ni har sex med varandra. Tänk på det era dumma fanskap!
Osloboere hamstrer overfallsalarmer og forsvarssprayer
Fem overgrepsanmeldelser i Oslo i helgen



Och nu till allt underbart som hänt!
Har ju precis varit Halloween helg så var utklädd till pirat med vampyrtänder (död pirat). Det var riktigt lyckat måste jag säga! Och dom tänderna jag använde var sjukt jävla bra! Kunde ena stunden inte ha några tänder och i nästa så hade jag det! Hur coolt som helst! Tyvärr har jag dock sår i munnen av dem ;p De var lite vassa ^^
Och sedan så går jobbet finfint! Jag har även umgåtts en hel del med Emma och även träffat Linnea som nu har flyttat hit från Vallda! Det är jätte trevligt o ha henne här! :)
Dock har älskade Madde åkt tillbaka till Sverige o saknar dig såååå mycket hjärtat mitt <3
Livet leker för mig nu, bättre tid hade väl bara kunnat vara om vi gick mot sommar istället för o gå mot vinter. Avskyr verkligen vintern.... köpte mig dock en jätte fin mössa idag från Barts. Så när jag väl har fått inhandla mig en vinterjacka så är jag fit for winter!
Näe kunde visst inte fortsätta vara lycklig. Tankarna går bara tillbaka på alla idioter som går lösa där ute. Ska se till att uppdatera mer en annan dag snart (har inte haft internet på en vecka, så jag är glad nu för att ha det tillbaka). Tar o lägger mig i sängen med min nya bok: A Feast for Crows istället. Bok nummer fyra i serien A song of ice and fire.


Ciao!

söndag 23 oktober 2011

some thoughts

Då var det söndag och jag är nyligen hemkommen från kino. Var och såg Biler 2 med T. Mötte där en klasskamrat till honom, hans lillebror och deras mamma. T satte sig med killarna och mamman breve mig så alla var nöjda. Det var en riktigt skojjig film asså och ett fint budskap; "Låt dina vänner vara som de är. Det är eran vänskap som är viktigast." Eller det var i alla fall så som jag tolkade det. T följde sedan med sin vän hem så då slutade jag min "vakt". Inte för den vart så lång men ändå. Skulle barnvaktat helt från igår, men när jag kom upp till grabbarna efter jobbet så sa de att när jag lagt T kunde jag gå ner till mig. Tur var väl det för jag somnade nog nästan direkt när jag kom hem. Hade aldrig klarat av att sitta uppe till kanske ett i väntan på att få sova. Och sedan i morse så glömde T att låsa upp dörren för mig, så kom inte in i huset förrän på tredje försöket ;p

Så nu väntar jag på ett litet besök från älskade Madde :) Ska bli riktigt koseligt! Inte för jag tror vi lär göra så mycket. Hon och Maria o Dess var ute igår och gjorde Oslo osäkert. Life is good!

Hoppas på att åka till Sverige snart, men samtidigt ryktas det om nice Halloween utgång i Oslo nästa helg så jag tvekar! Jobbigt jobbigt! Men men, nu vet jag inte vad jag ska säga mer. Lägger upp en nice pic från 15 oktober på mig o Susanna, samt på "Nattkartjentene"





Enjoy the end of your weekend

tisdag 18 oktober 2011

Long time no see

Jag är sämst på det här jag vet, men kanske ska jag försöka orka bli bättre nu när allt är på rätt sida igen? Trots att mycket är jobbigt just nu så ska jag trots allt försöka.

*Maria raringen har flyttat till Blommenholm. Vi bor praktiskt taget grannar och hur underbart är inte det på en skala! Det är fantastiskt skoj att bara kunna traska bort till henne som ingenting. Det hände väl aldrig när du bodde på Nesøya hjärtat?
*Maria har skaffat sig tre "inneboende" för en liten tid sedan. Eller... du hann väl knappt ta dig in i lägnheten förrän dom kom? hahaha nästan så var det nog. Umgås väl en del med henne och dom så mycket av vad som sker är väl när det sker något där.
*Jobbet går framåt, ska snart utveckla mig själv till att få min egen del i en avdelning. Och mina sjefer är otroligt snälla allesamman. Det är kul att gå till jobbet. Fast som idag... vart sjuk, så hade inte fått tag i Håvard så fick åka ner till jobbet, snacka med honom och sedan åka hem igen. Men det var det värt. Han smsa också och fråga hur jag mådde med tanke på att jag ska jobba tidigt imon. Det var snällt gjort. Men febern har sjunkit undan tillräckligt mycket för att jag ska orka tror jag. Blir nån ipren innan jag lägger mig.
*Sjemaet framöver ser inte jätte lockande ut. Imon är en go dag. Jobbar 09-15.30, så blir att sova mycket för torsdag ska jag jobba 17-00.30. Det är nämlig Nattåpent på storsentra. Fredag morgon måste jag vara uppe hos Familjen vid sju, för K och A är i Italien. Blir att få iväg gutta till skolan och fixa med frulle och sådant. Sen ska jag jobba 13-21.30 på jobbet. Lördag ska jag jobba 12-19.30 och sedan vara barnvakt till nån gång på söndagen. Uff det är hektiskt och känns som om jag tagit mig lite vatten över huvudet. Mår jag dåligt också så läre det bli ännu värre. Men men that's life!
*Kärleken däremot kan vi ju skippa. Det är ett ämne jag tycker mycket om men har fan ingen koll på det där längre i alla fall inte i mitt eget liv. Hahaha!
*Var ju i Sverige och hälsade på hemma för ett tag sedan. Det längtar jag efter att få göra igen, men jag kanske är dum nog att dissa Sverige för att få åka till Sensation i Danmark! Jag vet, jag ogillar Danmark starkt, men ändå!! Sensation är såååå otroligt! Går det bara att lösa så att Maria följer med så är jag toknöjd!
*Ojj har jag varit så dum! Älskade MADDE är i Norge nu en tid till! Åh vad jag har saknat henne! Men nu är hon här och jag har fått krama henne och gosa med henne! Det är en lycklig tid i mitt liv just nu! Och att hon överväger att flytta åter till Norge är ju bara ännu bättre för mig! Mitt hjärta åh vad jag tycker om dig <3

Äe nu har jag slut på samtalsämnen för stunden. Ska försöka bli bättre på allt och ingenting!


Juste! BTW, alla i Oslo som gillar uteliv bör bli medlem på Nattkarts hemsida. Där kan ni skriva upp er på gästlistor (ibland gratis intreäde), få företräde i kö och kanske till och med billigare priser i baren beroende på vilket ställle ni går till! Jag har varit och festat med dessa tjejerna och fick halva priset i baren på Soliis! As nice! Man kan även gilla deras facebook sida och få mer information därifrån, men det allra bästa är nog att hålla sig uppdaterad på både Facebook och på deras ordinarie hemsida.:)



Ciaooo!

söndag 18 september 2011

Woaw

Just shoot for the stars
If it feels right
Then aim for my heart
If you feel like
And take me away, make it okay
I swear I'll behave
Shoot for the stars or reach for the stars.
Sic itur ad astra

Vad ska jag säga. Livet går fort framåt. Och det känns bra. Min lägenhet är i princip helt färdig. Några små saker som ska bort och några små saker som ska upp. Det enda. Sen att jag saknar kläder från Sverige. Det får jag helt enkelt leva med. Jobbet är härligt, goa arbetskamrater, mycket skratt. Allt är underbart! Har en resa till Sverige planerad efter jobb den 30 september. Och sen kommer livet antagligen bli ännu bättre efter den helgen. Hur kan man få ha sådan tur i livet? Jag kan känna att livet är en pain in the a*s sometimes, men det är väl bara som det ska vara. Jag menar... idag har jag inte gjort ett jota. Visst klockan är bara kvart över två och gick upp halv elva. Men som igår gjorde inte jätte mycket då heller. Och ändå är jag förnöjd? Är det bra eller dåligt? Jag hoppas nog det är bra, det känns så. Lyssnar på känslomässig musik och känner att jag är det. Men jag är ändå glad. Trots att tårarna rinner haha. Blir kanske så när man emotionellt går in i tv serier. Bara gråter då och det känns jobbigt just då, men senare är det skönt. Gråter kanske mycket men är det tillräckligt? Har nog mått för bra det senaste, trots att jag har kunnat vara trött på saker, irriterad.
Min väninna är nog en stor tröst för mig. Utan henne hade det nog inte varit på detta vis. Trots att det finns så många jag saknar och önskar att jag hade nära så är hon någon att luta sig tillbaka på, någon jag hoppas vet hur mycket jag bryr mig om henne.

Maroon 5 - Moves like Jagger

[Verse 1]
Just shoot for the stars
If it feels right
Then aim for my heart
If you feel like
And take me away, make it okay
I swear I'll behave

You wanted control
So we waited
I put on a show
Now I make it
You say I'm a kid
My ego is big
I don't give a sh*t
And it goes like this

[Chorus]
Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me till you're drunk
And I'll show you

You want the moves like jagger
I've got the moves like jagger
I've got the mooooooves... like jagger

I don't need try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With them the moves like jagger
I've got the moves like jagger
I've got the mooooooves... like jagger

[Verse 2]
Maybe it's hard
When you feel like you're broken and scarred
Nothing feels right
But when you're with me
I make you believe
That I've got the key

So get in the car
We can ride it
Wherever you want
Get inside it
And you want to steer
But I'm shifting gears
I'll take it from here
And it goes like this

[Chorus]
Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me till you're drunk
And I'll show you

You want the moves like jagger
I've got the moves like jagger
I've got the mooooooves... like jagger

I don't need try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With them the moves like jagger
I've got the moves like jagger
I've got the mooooooves... like jagger

[Bridge]
You wanna know how to make me smile
Take control, own me just for the night
And if I share my secret
You're gonna have to keep it
Nobody else can see this

So watch and learn
I won't show you twice
Head to toe, ooh baby, roll me right
And if I share my secret
You're gonna have to keep it
Nobody else can see this

And it goes like this

[Chorus]
Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me till you're drunk
And I'll show you

You want the moves like jagger
I've got the moves like jagger
I've got the mooooooves... like jagger

I don't need try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With them the moves like jagger
I've got the moves like jagger
I've got the mooooooves... like jagger

torsdag 1 september 2011

dålig update

Jag är sämst på att uppdatera och lär nog fortsätta att vara det ett tag. Jag ska få rätsida på min vardag och få igång allt som ska fås igång. På onsdag om en vecka kommer lönen inrullandes och den ska man tyvärr sprätta lite av. Får se hur mkt man får, eftersom jag fick mitt nya ändrade skattekort först igår. Det märker jag :)

Tänker uppdatera med bilder på lägenheten också sen när jag har fått hit mina sista möbler. Den är redan jätte mycket mysigare än tidigare, men om planerna går igenom kommer den bli fantastisk! ^^

Och jobbet går förövrigt väldigt bra. Det är mycket att göra, men på måndag kommer Håvard tillbaka och då ska det bli sååå skönt att slippa ansvaret för ett tag. Kommer fortfarande finnas där, men inte alls på samma sätt hoppas jag. Folk jobbar i alla fall på och gör som jag säger. Det tackar man för!

Umgås också en hel del med Maria vilket är gött! Så jag inte bara sitter hemma och ugglar. Lilla Lise har varit syk nu några dagar så jag kan inte leka med henne heller. Är grymt tacksam över mina vänner asså, vad gör man utan dem?! o.O Till trots för att söta Micaela har flyttat hem så får man ta tag i tillvaron och fortsätta drömma om framtiden! Maria och jag var innom på jobbet i veckan efter att jag hade slutat och då kikade vi runt och man får sig en rejäl känsla av att se allting som påverkar drömmarna! Oj oj oj! Hihihi

Nä nu är jag trött, jobbat och barnvaktat hos fd au-pair familjen min :) Så natta!

tisdag 23 augusti 2011

sun sun sun

Solen skiner och det är snart dags att cykla till jobbet. Skulle ha tränat med Lise, men hon var tvungen att vänta på en kille hon skulle köpa biljetter av, så det blev inte av idag. Jobbet börjar jag inte förrän halv fyra, men det är skönt o vara nere i god tid. Kanske jag hinner sitta ute och läsa lite. Har börjat komma igång med läsningen igen, istället för att bara sitta vid datorn hela tiden.
Jobbar stängning den här veckan vilket betyder att jag egentligen har sovmorgon, men jag vaknar av mig själv alltid nån gång innan klockan åtta. Kan vara klockan sex, kan vara klockan sju... och min klocka ska inte ringa förrän vid tio tiden. Lite sugit, men men. Sen vet jag inte, men börjar nog bli sjuk pga alla värmeskillnader jag råkar ut för. Stackars mig hahaha eller inte!
Sen har vi "stora" planer för helgen och jag hoppas verkligen något av det blir av i alla fall :) Jobbar till halv åtta på lördag men det är lite what ever när man är ledig på söndagen...

En fin ihopklippt text från en låt och två citat i min bok: The seasons come and go, winter is coming but everyone are green summer children.
Jag är verkligen ett sommar barn. Älskar värmen den ger, men det som är i boken är så mycket mer än jag någonsin skulle kunna föreställa mig. En sådan vinter hade jag aldrig önskat komma nalkandes.


Arya, Sansa,
Robb & Bran Stark
Jon Snow
 
Daenarys Targaryen
 Några av mina favoritkaraktärer från filmatiseringen av bokserien A song of Ice and Fire

onsdag 17 augusti 2011

höhöhöhö

Ingen direkt givande titel på detta inlägget, men jag vet inte alls vad jag skulle döpa det till ^^

Massvis med saker har hänt sedan jag bloggade sist. Jag har fått nya (fler?) drömmar, jag har gått o blivit mini boss på jobbet, träffat sköna människor och skaffat mig underbar kontakt med en av mina arbetskamrater. Finns endast små saker som hade kunnat göra mitt liv och min tillvaro bättre än vad den är nu. Jag är så grymt tacksam över all hjälp, allt sällskap och alla människor omkring mig.
Sedan är det saker jag har i framtiden. 2 veckor till utan min "boss", vilket betyder 2 veckor av extremt ansvar. Ser fram emot att få fixa klart i lägenheten, att få umgås med vänner och få känna på min lön. Den är bara 3 veckor bort typ! Yaaay! Skriva på lägenhetskontraktet så det är klart. Oh massa massa saker! En tur till Sverige skall också inplaneras. Ojojoj! Mycket nu som skal ske!

Well well, kunde inte ordbajsa bättre, nu blir det dusch sedan natta o sängen!
Klem

måndag 25 juli 2011

norge♥

Okej, så det har hänt fruktansvärda saker i Oslo. Tanken på att jag och lillebror skulle ha strosat runt på Karl Johan med omnejd då tiden för explosionen ägde rum är skrämmande. Jag är väldigt tacksam för regnet den dagen. Och till råga på allt så var samma idiot påväg ut till Utøya och sköt ihjäl massvis med ungdomar! Hur någon kan vara så sjuk det har jag verkligen svårt att förstå! Något som jag tycker att alla ska läsa är ett blogg inlägg som heter Helvete på Utøya och som fick mig till att gråta som jag vet inte vad. Jag kan inte ens beskriva det, det måste läsas.
Och för att citera en annan av överlevarna från Utøya: "Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen". Det är fruktansvärt.
Men Norge är i mitt hjärta nu och imorgon flyttar jag dit igen. Blir sista shoppingrundan idag i Ullared tillsammans med mamma. Trots att det just nu känns lite jobbigt att lämna Sverige så är det något jag Ska göra och Kommer att göra.

Jag är svensk men bor och är skriven i Norge
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

fredag 22 juli 2011

dålig update

Okej jag har inte uppdaterat sen 13 juli verkar det som. Dum dumma mig! Är i Oslo just nu i min lägenhet med min lillebror. Vi kom hit igår runt halv tre och jag hade en intervju klockan 15.00. Vet inte riktigt hur den gick, den första med dem kändes bättre vet inte om jag klantade mig bara för en kille satt bredvid mig, eller för dörren ut mot vägen var öppen eller för att jag helt enkelt inte hade en aning om vad jag höll på med. Stressad hade jag kommit dit minuten innan intervjun började.. sämst planering trots att den varit så bra! Haha jaa det hörs att jag inte vet vad jag höll på med!
Sen efter den köptes 2 ostsås pastor som jag och lillebror tänkte äta. Han åt sin, jag tar min ikväll. Mer igår... hände inte alls mkt. Lillebror somnade vid halv nio på kvällen och det tycktes han verkligen behöva. Han sov i 12 timmar ^^ Och jag själv... jag satt ju uppe till tolv sen sov jag. Det var gottit.

Idag blir väl bara att sitta inne. Regnar ute så planen att åka in till Oslo blir nog inte av. Har vart vaken ett antal timmar och inte gjort nånting! Hahaa! Sov faktiskt en sväng på en timme förut. Det var skönt. Klockan närmar sig tre... jaa mycket kvar av dagen. Allt kan ju ske.
See ya later Aligator!

onsdag 13 juli 2011

semester!

Nu känns det verkligen att jag har semester! Jag tycker både att det är skönt o sen även lite väl slappt xD Okej jag är en slapp människa men det får gärna hända lite saker hehe :p

Igår vaknade jag vid 8 och gick upp. Tog det lugnt fram till lunch tid då åkte jag och mamma in och lunchade. Kollade i lite butiker och jag började gäspa som en tok. När vi kom hem så sov jag en sväng och sedan satte vi igång Harry Potter 4. Mamma vill nämlig se den sista filmen med mig och det gör jag så gärna så så då blir det bara att se alla tidigare igen! Mysigt värre :) Men man undrar ju hur många gånger man har sett filmerna nu hahaha! Inte allt för lång tid efter att Potter 4 var slut så gick jag och lade mig.


Bild från skolavslutningen -09
 Tur var väl det, för älskade lilla Sprite ville absolut ha mig ur sängen vid halv fem i morse! Jag var inte allt för glad på henne, men lyckades övertala henne att sova och fick själv sova till halv åtta. Då sprang hon upp och väckte mamma så jag prata lite med henne och sen gick jag och sov i lite mer än en timme till. Det behövde jag verkligen!
Idag bjuder dagen på att åka ner till Stallet och hälsa på Karina och Cissi och alla hästarna! Jag måste även åka till Frillesås sen och hämta hem lillebror som varit där sedan i söndags. Får se vad jag gör mer (jag håller tummarna för en kantarell macka ikväll - mamma o Pia ska ge sig iväg ut en sväng!)

Kos dere!

måndag 11 juli 2011

vafan liksom

Idag är det måndag och jag har varit i Sverige i 3 dagar. Allt som kunnat gå fel har gått fel. Det är dock en fantastiskt varm dag idag o får ta o försöka njuta så mycket som möjligt. Är dock fruktansvärt rastlös så vet inte riktigt hur det ska gå ihop.

I fredags var då min sista dag som au-pair. Jag fick ordna nere i lägenheten och Trygve sa att det var den kjedeligste dagen i hans liv. Stackars liten. Arg var jag också eftersom det jag gjorde inte gick ihop. Men tillslut var jag färdig och tog taxi in med Trygve till Oslo för att möta upp Kristin och Arne. Gjorde det och så sa de hej då till mig. En jätte jätte trevlig kille tyckte synd om mig o all min packning (4 väskor o 2 påsar) så han hjälpte mig med dem. Ångrar att jag inte satte mig bredvid honom på bussen. En seg bussresa senare och jag var i Göteborg. Då började det gå fel. Kom hem tillslut i alla fall. Jennifer och Marie var på besök hos oss så det blev att sitta o tjöta ett slag innan vi gick och lade oss.
Nästa morgon åkte vi in till Kungsbacka. Köpte ett linne, en klänning, ett par shorts, ansiktsmask, hårinpackning och en såndär smink-vässare. Var väldigt nöjd med mina köp!
På kvällen skulle jag och Jennifer åka in till Göteborg och chilla med lite öl. Det blev ganska mycket mer och kvällen gick åt helvete. Jag vill inte ens minnas så jag är glad att jag inte gör det. Har sagt det förr, men säger det igen, ska fan lägga ner alkohol.
Igår gjordes det inte mycket. Spärrade mobilen så har ingen mobil mer. Måste ta o köpa ny. Kollade in lite vilken jag vill ha men kan inte bestämma mig. Det är svårt. Hade annars bara en chill dag ihop med mamma.

Äe nu vet jag inte vad jag sa säga mer, så säger inget mer nu.
Ciao
Frida "pussungen" och jag :)
Saknar dig hjärtat <3

tisdag 5 juli 2011

fantastisk dag!

Det är tisdag, andra dagen på veckan och redan är jag så glad så jag inte vet vad jag ska ta mig till! Idag var jag på intervju för ett jobb och det gick jätte bra. Sen började jag jobba där runt tolv. Fick mig till och med en is ;)
Koste mig med Trygve tills jag snackade med Emma som ju är praktikanten till Liam. Hon sa att de skulle gå och se Kung Fu Panda 2 nere i Sandvika och om jag och Trygve ville följa med, vilket vi ville! Jätte mysigt hade vi det! Gick sedan hem till Liam och var där en liten stund tills vi begav oss till Blommenholm Skole och spelade litt fotball. När vi inte orkade mer så gick vi hem till Trygve och jag konstaterar hur mkt jag har slarvat denna dag! Fort som fan fixade jag med tvätten och så kom Arne hem... pinsamt! Inte hade jag gett Trygve middag heller. Men jag tror att de gick bra ändå. Han verkade inte direkt sur.
Och sen slutade jag vid ca 19.20 och gick ner till mig.
Fick för kanske en timme sedan ett samtal... nu är jag kallad till intervju imorgon kväll för ännu en intervju med ett annat jobb! Tror det är liiite bättre betalt på detta här andra jobbet, men vi får se :) Plus att jag sökte ett annat jobb idag, så vi får se om det sker något där!
Och nu ska jag om 10 min iväg till en kompis, måste bara avsluta kaffen min. HAhaa kommer vara helt död imon på jobbet! Börjar 8 ;p

Kos dere videre! :)

söndag 3 juli 2011

cross your fingers!

Snälla snälla alla! Den närmsta tiden så håll tummarna för mig! På alla språk möjliga! Cross your fingers for me! :))
Plus, alla som är intresserade av att veta så anländer jag till Göteborg på fredag klockan 22.05 :)

sad day

Okej kanske ingen jätte ledsam dag idag, men mamma pappa o lillebror åkte hem för en liten stund sedan. Nu är lägenheten typ helt TOM! Det är jätte hemskt! Har min lilla mini pc att skriva på nu. Så lite ovant ;p Meeen jag har ju bara en vecka kvar! Och pratade med Greta idag så hihi bra bra braaa nyheter! Hoppas på en bra kväll. Vi märker det.
Igår så var åkte vi in till Oslo och kollde Frognerparken, Vigelandsparken, Holmenkollen, Operan och sedan en liten tripp till Sandvika storsenter. Det var rent ut sagt tokmysigt! Haha vi dunkade även Göteborgslåten en hel del också! Så den blir utnämnd till Helgens Låt!
Och på kvällen åt vi middag hos min norska familj. Det var mega mysigt (: Trygve och Johan fick sina avskedsgaver litt tidigare (så jag och Trygve skall ha att göra i veckan). Knuts gave får han litt senere, det blev liiite fel där xD

Äe nu vet jag inte vad jag ska göra, men inte bara sitta här och häcka :p Kos dere!

fredag 1 juli 2011

today's the day!

Idag är dagen jag har längtat efter! Idag kommer HELA min familj till mig här i Norge (utom min bäbis då, hon fick stanna hemma :( ) Jag har precis dammsugit i lägenheten och vädrar den lite nu för att det ska kännas något så när fräscht när mina "gäster" kommer. Och på tal om gäster!! Inatt, eller okej igår kväll fick jag besök av Frida, hennes pojkvän och hans kompis. Dom hade tydligen bara dykt upp hemma hos Frida och hon hade fått sig en smärre chock! Och eftersom hon inte har plats i det lilla rum där hon bor så ringde hon och frågade om dom fick sova hos mig. En liten Bea som precis tänkt sova tänker om och självklart får dom komma hit :) Det var trevligt o få träffa den omtalade pojkvännen till Frida och några extra vakna timmar blev det. (typ 2) Sen visst att man vaknade vid sju men det gjorde inget, för jag lyckades somna om.
Och idag har jag väl inte gjort annat än sovit. Har råkat sova några stunder då o då på jobbet när inte Trygve varit i närheten. Stackarn! Men han må nog vart litt nöjd för han har fått sitta lite extra vid TVen. Och inte vart han glad när jag skulle ner till mig. Han ville följa med men jag sa nej till honom. Inte alls en glad pojk lämnade jag hehe

Äe blir o fixa med lite disk nu! Ha de kos dere för DET ska jag göra idag :))

Bjuder på en bild på MidsommarSprite :)

torsdag 30 juni 2011

en bra dag! + 10 månader

Okej idag har i princip varit en väldigt väldigt bra dag. Det sög dock att jag mådde jävligt dåligt på eftermiddagen så jag inte kände mig bra nog att åka till min älskade pussunge Frida. Det är jag veldigt lei meg för. Jag hade sett fram emot det jätte mycket! Men det var mitt eget fel. Det som skulle regna idag visade sig bli en fantastisk dag och jag har varit ute och gått med Trygve och även suttit ute och läst. Jag har haft underbar cocos olja på mig och varit ute i värme väldigt lättklädd (med tillräckligt mycket kläder för att arbeta med barn). Och jag hade druckit extremt dåligt, så jag får typ nästan frossa och bara vill lägga mig och dö. Så när jag slutade var det det jag gjorde. Förlåt mig älskade Frida, det var inte min mening!
Annars har jag haft en väldigt väldigt bra dag sammen med Trygve och även pratat med mamma, pappa och Jacob i skype! IIIH imon kommer dom till mig <3<3<3 jag längtar så jeeedrans dant till dom! Och imorgon är det 1 vecka kvar tills jag slutar! Det är helt otroligt! att jag IDAG har bott i Norge i 10 månader!! Sinnsyyykt! Och jag hoppas ju då på att bli kvar här minst ett år till. Sa jag förresten att jag bokade intervju idag? Och att jag igår fick mail om 2 ställen dit jag ska söka jobb? Kanske inte, hihihi men framtiden är något jag ser fram emot. Dock känns det lite jävla hemskt att inte ha Madde kvar här i Norge. Jag menar... vi har haft nästan 10 månader ihop! Vi har varit så nära varandra fast ändå en bit ifrån och nu... nu är det två olika länder plus MASSA fucking mil! Det är hemskt! Äe ska inte tänka på alla dåliga saker... får tänka positivt :)


Mig o min Madde <3
Kos dere videre!

onsdag 29 juni 2011

uuunderbart!

(jag är inte ägare till den här bilden!)
Har haft en sån fantastiskt mysig dag idag!
Började jobba klockan nio, jag såg på när Trygve spelade spel lite mindre än en timme. Så åt vi frukost och sen packade vi samman lite ting och vid tjugo i elva gick vi mot bussen för att åka in till Frognerbadet. Trygve stackarn tyckte inte alls om att vi först måste åka buss och sedan Trikk - eller trikken var lite spännande eftersom han inte åkt det innan. Däremot... eftersom varken jag eller Trygve varit i Frognerbadet innan så antog jag att man gick dit via Frognerparken. Detta antagande var fel, man skulle åka en hållplats till, men men nu har jag lärt mig! Vi gick in på badet och badade en lååång stund, tills Trygve frös så dant att vi gick upp och värmde oss i solen. Det var så skönt att jag beslutade att inte hoppa i vattnet igen. Trygve fick alltså bada en stund själv och sedan tröttnade han och vi for hem. Det visade sig att vi varit borta i nästan 5 timmar när vi väl kom hem och då hade jag bara en halvtimma kvar att jobba så jag snabbade mig att fixa med litt tvätt.
Vid fem fick jag höra från Frida att hon hann med 17.03 bussen så då var det att skynda sig att ordna i lägenheten o sen promenera ner til Sandvika och möta henne. Vi gick på storsentra och koste oss en del. Mötte Robin en sväng också som var där o handlade kläder. Sen vid lite efter tio kom jag hem och nu sitter man här och ska snart sova. Börjar jobba nio imon med :)

Kos dere!

måndag 27 juni 2011

ny uke

Jag är så glad idag! Visst, gick upp vid kvart över sex för att Robin skulle ta buss till jobbet som han börja åtta. Men jag fick i allafall lägga mig o blunda i 40 minuter efter jag lämnat honom och kommit hem. Varit "vaken" en kvart nu och ska strax till att börja jobba.
Vad som sker idag vet jag inte riktigt. Vädret är ju inte hundra så blir kanske att spela massor, lite kino om vi finner noen. Ingen vet! :))
Och ikväll när jag slutar tänker jag kosa mig med lite serier. Är ganska efter nu känner jag så har o ta igen!

Och till senare i uken hoppas jag att Mamma, Pappa och älskade Lillebror kommer på besök! Jag hoppas hoppas hoppas jätte jätte mega mycket! Och så har jag "jobb" den 6 augusti, eller om det blir 5-7 ;p Är jag i Norge blir det uppe hos familjen, är jag i Sverige så kommer jag göra jobbet hemma. Hihi spännande spännande :p Och så ska jag ringa och boka en intervju till veckan! Iiiih! Nervös!

Äe kos dere!

söndag 26 juni 2011

hahahaha

Jo då är det söndag, i fredags var det midsommar. Jag började jobba halv tio och hade innan det varit vaken och försökt fixa iordning mig inför senare eftersom jag då skulle jobba. Blev att iaf gå upp till huset och umgås med Trygve. Senare började jag göra två midsommarkransar till mig och Madde, det blev dock lite över så jag gjorde en krans åt Findus också. Dom vart väl inte jätte bra, men jag var nöjd i alla fall :) Vid fyra så slutade jag och skyndade ner till mig, missade dock tåget pga att jag inte var riktigt färdig än så jag fick vänta på nästa tåg. Åkte då in och handlade mat åt mig och Madde. Sen ut i regnet och vänta på de andra tjejerna och sen efter ett bra tag så åkte vi upp till Frognerparken. Vi skulle ju ha träffat massa olika svenskar men på grund av regnet så gjorde vi inte det, alla var nog hemma (förutom ett gäng som jag fick höra antagligen hade dratt precis innan vi kom det, SEEGT!). I vart fall dök Robin, Jonatan och Emilia också upp, så vi 7 hade det jätte mysigt :) Grillade marsmallows och chips o koste oss. Efter tolv någon gång bröt vi upp och skulle hem och sova. Maria och Sandra skulle nämlig på Extrema Outdoor. Men vi kom inte ända hem! Vi blev övertalade att hänga med in på en krog som var blitt om till en "privat fest". Jippie busigt värre! Där stannade vi en stund och sedan bar det av hemåt tillslut. Eller.... vi väntar på bussen och så stannar en svart taxi chaffis. 200kr till Bærum säger han. Det kör vi på! Så istället för att betala 400kr för buss, tog vi svart taxi för 200. Nice nice! Hem och sova :)

Lördagen gick jag och Madde upp kanske vid halv tolv. Det var jävligt chill att bara kunna ta det lugnt. Såg en film som het Prince Charming och var ganska så söt. Såg även lite på "In Michael Jackson Manor" eller nåt sånt. Helt otroligt! Får jag någon gång 40 millioner dollar ska jag köpa hans hus! Sen åkte vi in till Oslo jag och Madde och åt på Olivia. Nam nam pasta är gottit! Sen dök Maddes kompis Ann upp och vi drog till Pride. Jätte kul var det!
Senare drog Maddie hem och jag grät en skvätt och jag följde med Ann hem för o fixa oss lite. Jag skulle nämligen bli med henne på gay klubb (första gången! ^^) det var rätt chill, första stället var jätte litet och fullsmockat med folk. Andra stället var stort och först inte så mkt folk men det kom fler senare. Trevligt värre i alla fall :) Drog hem tidigt för Ann skulle idag på Harry Potter-maraton! Alla 7 filmer (inte sista delen på 7e ofc) så typ 22 timmars film tittande!

Och idag har jag bara åkt hem och varit hemma typ :)

tisdag 21 juni 2011

tiisdag

En dag kvar nu, sedan har jag Trygve på heltid! Snackade idag med Kristin om vad vi ska finna på, så nu finns massa förslag som vi lär göra! Moro moro!
Och idag kanske man tar o far in till Oslo, får se.
Hade igår besök från Robin, det var trevligt! Käka kebabrulle (me miss City kebab jätte mycket! annan kebab är typ blä!) och drack cola (hihi nu har jag 6 smileys!) That was very fun!
Sökte även jobb idag, så får se hur det går. Fan jag måste verkligen få mig ett nytt jobb nu ass! Så man kan planera inför framtiden. Men men, vi får se!
Min CV bild, är den passande för ändamålet? Hoppas det ^^
Kos dere!


söndag 19 juni 2011

grillkväll!

Vart då Grillkväll hos Maria ikväll. Jätte mysigt hade vi det! Jag tog mig en promenad från mig och dit (gick på ca 1½h). Riktigt gottit! Madde hade fixat mat åt oss två och guuu så mätt o gla jag var! Helt otroligt! Vi tog oss även ett natt dopp, jag, Madde, Maria och Frida. Duktiga som fan var vi! Några cider och några öl slank även ner, plus lite saft och cola. Fick nyss skjuts hem av Frida G (som valde att inte dricka ikväll), så det var jätte jätte snällt!

Nu blir typ o sova, ska väl sitta uppe något längre bara för att, men sen blir det sova för hela slanten! :)

natta natta på eder alle!

torsdag 16 juni 2011

ojdå

Nemen är det torsdag redan?! Imorgon är det alltså fredag! Herre så tiden går! Och en fullbokad helg! Me like om det går som planerat! Men men får se det.
Idag har jag jobbat väääldigt länge. Men har jag egentligen gjort nåt? Nä tror inte det egentligen...
På morgonen fick jag gå upp till huset och prata med Kristin angående dagen. Jag följde Trygve till skolen och gick sedan hem till mig en liten stund. Vid tio-tiden var jag litt sulten så jag gick upp till familjen och tog mig lite frukost och sedan satte jag igång med alla sysslor. Var klar vid kanske tolv, så jag gick ner till mig och sov en timme. Varför jag var trött vet jag inte. Nervositeten kanske - ringde angående ett jobb och har ju telefonskräck...
Vilket som, vid ett gick jag tillbaka upp till huset, var där i en stund och gick sedan och hämtade Trygve och Didrik. Hem med dem o leka och... börja baka foccachi (eller hur det stavas). Jätte läskigt och jag var jätte säker på att jag misslyckats, men tydligen smakade den gott. (Jag vet inte, för jag fick inte smaka ;p)
Skulle även natta Trygve eftersom Kristin var med på Johans sin avslutning på skolen. Fick dock sluta tjugo minuter tidigare än planerat för Knut kom hem så det var ganska uppskattat.
En kosete torsdag har jag alltså haft! Ser fram emot morgondagen :)

Natta !

onsdag 15 juni 2011

somethings wrong!

Okej kanske inte egentligen, men för att vara mig så är något fel! Jag kan inte ens förstå mig själv, varför nu detta behov - som egentligen inte är ett behov utan bara nåt jag gör? Hmm...
Jag har sedan igår börjat städa min lägenhet. Inte som jag brukar, typ då plocka undan, damma o dammsuga. Nej, nu har jag nästan skurat badrummet färdigt! Tog duschen, spegeln, toaletten och handfatet igårkväll. Har golvet kvar... Tvättade även ett av mina 3 fönster igår också...! Idag har jag än så länge bara ordnat med lite tvätt. Vet inte ens varför jag gör detta, men kanske är det positivt? Jag börjar oroa mig för migsjälv hahaha ^^ det löser sig väl i sinom tid !

Ni får en bild på min Norska säng ;d
Hade tänkt ge er en bild som visar min svenska säng också men den hittar jag inte. :p

tisdag 14 juni 2011

måndag

Igår var det ju måndag och eftersom det var röd dag så var jag ledig. Jag chillade framför datorn ett bra tag, fram till Vendela hörde av sig så bestämde vi att hon skulle komma hit till Blommenholm. Det gjorde hon och vi gick till en ö där jag och Sandra A har promenerat några gånger. Lade oss på en typ strand och chillade gärnet. Såg på båtar som passerade och hade det allmänt skönt! Lite brun blev man allt också ^^




Zoomade bort till Kalvøya
Sen vid halv fyra eller nåt hade skuggorna traskat så pass mycket att vi inte fick någon sol på oss längre, så tog vi vårt pick o pack och traskade hem till mig där vi såg klart "A mordern cinderella story" (inte särskilt bra) och "Tormented" (inte heller särskilt bra, men äcklig (inte läskig alltså)). Sen efter Vendela åkt hem så fortsatte jag bara att chilla och det var helt okej att lägga sig sen :)

Tusenfryd

I söndags var jag med Madde på Tusenfryd. Ett jävla meck o ta sig dit - fast egentligen inte? Först på mitt tåg in mot Oslo stannar det i Sköyen och alla kliver av. Jag förstår ingenting, så jag frågar och då är Oslo S stängt...! Så jag kliver av och får gott traska till en av de specialinsatta bussarna istället för tågen. Kommer till Oslo senare än planerat så det var bra att jag och Madde hade bestämt att jag skulle ta en halvtimme senare buss. Köpte tur och returbiljett till Tusenfryd och väntade sedan snällt på bussen. Råkade dock ta en Tusenfrydsbuss tidigare än planerat och fick sitta en stund i vinden i väntan på Madde. Men att vänta på henne är alltid värt ;)
Så gick vi in till Tusenfryd. 365kr kostar det att gå in och åka så mycket man vill. Först åkte vi nån ThunderCoaster (norska Balder) som var riktigt riktigt usel. Det gjorde bara ont att åka den. Plus att dom var underbemannade.
Sen gick vi ner till någon vattenattraktion som het SuperSplash. Det var jätte läskigt att åka ner genom en tunnel, men förutom det så var det inte jätte mkt att hurra för. Förrän jag och Madde ställde oss på "däck" där Splashen sköljde över. Vi gjorde denna dusch 2 gånger, lite chicken var vi allt första gången. Herre jävlar så dränkta vi var! Det var hur kul som helst ^^ Folk som mötte oss efter det bara titta på oss och vissa frågade skrämt om det var av SuperSplash'n man blev så blöt av. Hahaa!


Därefter tänkte vi torka oss lite så vi ställde oss i kö till SpinSpider (norska SpinRock - som är ÄNNU värre än SpinRock!) Jag kan säga att jag blundade under större delen av attraktionen, tittade lite uppåt en gång och... då var marken över huvudet på mig. Jag skrek som fan då! Panik typ?

Sen var vi hungriga (efter att jag fått sitta ner lite för att lugna ner mig) så vi gick och åt. Förlåt Madde att jag typ åt upp alla dina pommes.
Efter det gick vi bortåt mot Nightmare, men fastnade på vägen då Madde ville vinna en gigantisk Super Mario. Tyvärr gick det inte jätte bra, så vi fortsatte vidare. Stannade vid Loopen och åkte en gång. Det var bara själva Loopen som var kul, för den gick jätte långsamt.

Därpå till Nightmare som man fick vänta sjuuuukt länge på att den skulle börja. Shit asså! Men den var jätte rolig ^^ Den hade dom verkligen lyckats med! Dock jävla människor som inte kan förstå innebörden av "Ta inte av er bältena förrän jag kommer och säger till. Maskinen stannar om ni gör det!" Tog någon av sig bältena innan hon kom in? Japp, typ 5 stycken...


Sen så skulle parken typ stänga, så jag o Madde skyndar oss för att köpa sockervadd!(Sukkerpinn) Nam nam så gott det var! Så åkte vi hem sen och det var bara för mig att mecka mig hem. Eftersom det inte gick något tåg så fick jag (utan att betala extra) ta tåg till Sandvika och gå hem. Lite skönt faktiskt :)

[Jag äger ingen av bilderna som är med i detta inlägget. Har använt mig av google]

lördag 11 juni 2011

wooooaw

Okej så igår vart det avskedsfest hos Julia, lite sorligt men sjukt kul! Jag måste dock lära mig att inte hänga med ut på krogen efter en lyckad förfest. Nåt går alltid snett. Men shiiiitt va kul det var dock :) Jätte trevligt folk och så! Kom hem till mig vid ca 04.30 och stupade direkt i säng. Det var väldigt skönt!
Vaknade tidigt i morse och har suttit och sett film+serier typ hela dagen. Med undantag typ mellan 14.00-18.30 för då sov jag ^^
Klockan är nu lite över 21.00 och det är fest i huset ovanför mig. Jag är inte så lite avundsjuk! Hade varit jätte kul! Men man får väl ta o roa sig i sin ensamhet ändå ;p Löser sig alltid!
Har ett ljus tänt och får väl dra igång ännu en mysig film! (kan varmt rekomendera en jätte söt High school film som het Beastly - en Skönheten o Odjuret insipererad film!)

Äe nu tar jag o slutar ordbajsa för ikväll. Hahaha ha de!

torsdag 9 juni 2011

gårdagen

Ska berätta om gårdagen :)
Det var avslutning på 18+ med svenskarna inne i Oslo. Lite smått sorgligt - menar visst facebook finns, men hur många kommer man kanske Träffa igen? Oj oj oj!
Innan dess hade jag påväg till tåget blivit stoppad av en kvinna som var ute o gick med sin hund. Hon hade inte kunnat låta bli sa hon att säga hur fin jag var. Och jag måste erkänna att jag blev jätte rörd! Min klänning (en vacker långklänning från Indiska som mamma tvingade mig att köpa för 2 år sedan typ) är jag jätte glad för och jag var nöjd som jag vet inte vad när jag fick höra att jag klädde i den. En annan kvinna hade också stannat och pratat med oss och hon var helt säker på att jag o den första kvinnan  kände varandra (vilket vi inte gjorde.) Det var jätte kul i alla fall!
Sen bjöds kvällen på en promenad och ett härligt erbjudande. I och med det erbjudandet så är hösten avgjord, hvis jag får ett jobb villsäga! Dags att se till CVt och skicka runt det :) <3

Kos dere videre

lördag 4 juni 2011

arg

Ibland blir jag så sjukt jävla trött på allting omkring mig. Det är verkligen sant att det bara är min familj som betyder något i Sverige. Jag har verkligen allting i Norge numera. Och det känns på nåt vis sorgligt. Jag älskar mina vänner i Norge, men de bor alla på olika ställen i Sverige och man kan inte bara besluta spontant att ses om nu alla skulle besluta sig för att flytta tillbaka till Sverige igen. Äe fan vad jag längtar tillbaka till mina Norgetjejer, jag hatar skiten som Sverige innebär. Eller iaf dom man tror ska ta sig tid till en här. Fyfan. Och inte kan man bara dra till samma ställe med brorsan - han hade säkert velat men han är för "liten". Helvetesskit är det.

söndag 29 maj 2011

härliga helg

Okej, så helgen är över, men det spelar ingen roll egentligen eftersom jag bara kommer att jobba imorgon och sedan åker jag till Sverige tidigt tisdag morgon. Får gå upp 06.45, lämna lägenheten 07.10 för tåget går 07.20 in mot Oslo. Där blir en halvtimmas väntan på bussterminalen för sen 08.10 går bussen hem till älskade Göteborg! Men det är tisdag det.
Idag har jag o Madde tagit gutta med på liten tur till deras skole. Lekte lite på lekplatsen och fikade. Sen tillbaka till huset och i lyckades hamna i värsta spöregnet hahaha så lite blöta blev vi allt. Tog sedan bussen mot Oslo vid fyra tiden och sen nu är jag då nästan precis hemkommen. Blir att gå upp till familjen om en halvtimme för söndagsmiddag. Nam nam gott ska det bli! (Bea hungrig)
Ikväll gissar jag väl på att jag bara ska packa färdigt så jag inte behöver tänka på det imorgon. Annars inget mer. Helgen i Dröbak har då alltså varit jätte skön, sådana helger behöver man allt ibland :)

Kos dere vidare!

fredag 27 maj 2011

drøbak

Så er hos verdens beste Madde i Drøbak. Just nu ser vi på Madagaskar 2, spiser litt popcorn, dricker brus och koser oss massor!
Har idag jobbat litt, hade bara 6 skjortor att stryka :) Sen massa lek med lille Trygve.

Och har æntligen funnit min elskade Norway bikini som jag letat massor efter! Nu æger jag den æntligen!

bjuder på en liten fulingbild hihi
ha en koselig fredag!

torsdag 26 maj 2011

3day

Jaa asså på 3 dagar nu har jag inte haft nååågra hushållssysslor typ. Det börjar skrämma mig, för det kommer nog betyda att jag får ett helvete imorgon - något jag INTE är pepp på!
Igår var vi inne i Oslo och koste oss i Frognerparken. Mitt absoluta favoritställe! Jag älskar att bara hänga där, chilla med vänner, en go öl, doften av grillat och massa skratt! Det är otroligt hur man kan tycka om en plats så mycket! Så igår blev det alltså brännboll, lite fotboll, massa bus och grillad korv. Massa massa mys!
Idag har alltså jag bara tagit det lugnt. Sett några Charmed avsnitt, kommit ifatt andra tv-program etc. Väntar nu på att Paradise Hotel skall börja 21.30 nice nice
Och imon så fort jag slutat jobba ska jag fara iväg till Maddiiie i Drøbak. Hon är nämlig barnvakt hela helgen och mitt busskort går ut på söndag, så jag känner att detta är min "chans" att få umgås med henne där igen (:

Aja, jag orkar inte ordbajsa mer idag, enjoy todays reading. Förhoppningsvis kommer goda smakbitar i sinomtid. Och jooo på tisdag är jag i Sverige igen <3

onsdag 25 maj 2011

jahopp

Idag är det onsdag och sååå som jag har längtat!
Vi ska ikväll till Frognerparken med 18+ träffen, vilket ska bli jätte mys!
Ska strax ta bussen till affären och panta lite burkar - haha!
Ska väl köpa mig lite öl också men vi får se.
Har inte haft några direkta hussysslor nu på två dagar, så jag ser inte fram emot imon.
Läste en bok igår som het Rävungen av Torey Hayden eller nåt.
Helt sinnessjukt! Kunde inte lägga ifrån mig den!
Äe vet inte vad jag ska säga mer, så jag tar o drar mig!

Kos dere

måndag 23 maj 2011

fräscht!

Har då försökt sommarfräscha bloggen lite, hoppas det passar sig!
For hem till Maria igårkväll och råkade bli så att jag sov över.
Vi såg the Swan Princess och the Ugly Truth. Hahaha helkul film!
Koste oss iaf massor!
Och idag påtade vi lite på Marias uteplats.
Den ska bli sittbar i sommar :)
Måste dock åka tillbaka o fixa mer, med kanske litt verktyg ^^

Näe nu blir det till att jobba lite, hoppas sommaren är lika hyggligt påväg nu som den var i april!

Kos dere!

söndag 22 maj 2011

i heart you

When I lost you
I lost the safety of my heart
When you left me
I was left bleeding alone
You thought it was for my own good
And by God there's no good in this

I try so hard to forget
To move on
I try so hard to live my life
To get it on going
I want my life back
I want to move on

The memorie of you are holding me back
It stands by the memories of an earlier broken heart
I will stand on my feet once again
I will feel love one more
But it will take time
Because I love you still

I will move on

torsdag 19 maj 2011

otroliga dagar

Orkar inte blogga. Har haft några otroliga dagar!
Tänker länka er till Maddes blogg så får ni läsa lite intressant fakta om Nationaldagen. Samt till Sandras blogg om vad vi gjorde den 17 mai och även 16 mai :)  Mina fina flickor har nämligen fina bilder där jag (iaf på Sandras) inkluderas. Trevligt trevligt ^^ Så roa er kungligt! (hehe bilder på kungen finns)

Kos dere

lördag 14 maj 2011

Larvik

Har tyvärr inte knäppt några bilder än, men hoppningsvis kommer det några. Är då i Larvik samman med Frida och hennes killkompis André som bor här. Just nu väntar jag o Frida i hans kollektivlägenhet (hus som han bor ensam i) på att han ska sluta jobba. Ikväll ska vi se utelivet i Sandefjord. Har idag försökt sola, men det blåste förjävla mkt så det var alldeles för kallt för det. Gick även en sväng i Larvik, Frida köpte sig en plattång eftersom hon glömt sin hemma. Vi köpte även öl o cigg åt André för han lär inte hinna sen och jag köpte mig en body lotion då jag klantigt nog glömde min hemma. 16kr är inte allt för mkt o gapa om så det är gott.
Vi kom alltså hit igårkväll o tog först en kaffe som André bjöd på i Sandefjord. Sen åkte vi hit då o chillade, drack vin o öl o koste oss massor. Gav även massage åt både Frida og André. Så ikväll får vi se vad som bjuds för utgången :)

Tack Frida, Sandra o Maria för min fina neongul/gröna bikini (den rosa överdelen är nåt annat)
Lite brun har man allt blivit i år :)
Kos dere videre!

torsdag 12 maj 2011

att hitta en man

Att hitta en man är svårt, men Madde ska tydligen försöka! Haha inte åt sig själv - men åt mig! Mohahaha

Nån annan som har en fin man åt mig? Jag vill ha nån att skämma bort med kärlek !

Han må vara snäll, charmerande och älska mig!^^ Vältränad, stilig och lång.

onsdag 11 maj 2011

senaste tiden

Tänker dra en kort sammanfattning om den senaste tiden. Först och främst ska jag länka till en otrolig blogg som jag tycker att ALLA ska läsa! Detta är då en Astrid Lindgren-blogg om massa ting som har med Astrid som person att göra, hennes böcker, filmerna baserade på hennes böcker eller stjärnorna som medverkat i filmerna. Alla som har tid över borde absolut ta och läsa igenom denna blogg och sedan följa! Otroligt kul och massor med barnaminnen!

Måndag 2/5 - Jobb, Bea fyllde 20 år (äntligen). Middag med v-familjen. Allmänt kos.
Tisdag 3/5 - Jobb, tisdagskosekveld ensam.
Onsdag 4/5 - Jobb, träff med 18+ i Chillkväll. Jätte gott o träffa folket igen!
Torsdag 5/5 - Jobb
Fredag 6/5 - Jobb, träffade Sandra och Maria nere i Sandvika för vi skulle förbereda inför min första utgång som 20åring! Helkul! Fick även två gaver av dem o Frida hahaha älskar er tjejer! (Ni får kanske bild senare i sommar.) Sen hem till mig, äta lite, göra oss iordning. Emma kom också hem till mig för hon skulle också med. Letade förfest och HITTADE tillslut en! Så vi drog in till Oslo, Vendela ringde o skulle joina på förfesten (tror vi tappade bort Malte nånstans på vägen...?) Vi drog oss till pre-partyt och det var massa kos! Några av dom där sjöng för mig (hihi) så det var skoj! Sen skulle vi plötsligt ner till krogen så jag o Emma sticker avgårde mot Trikken, men ingen dyker upp. Efte ett bra tag går vi tillbaka men INGEN är där! Då har dom alltså tagit sig en taxi ner till stan - hahahaha! Så jag och Emma börjar gott traska ner. Hamnar på ett ställe som het The Oaks (?) och det var BARA vi där! hahaha tillslut blir vi utskickade för dom ville stänga. Tack så hjärtligt mycket Johan som köpte champagne åt mig! Och bursdagssång blev det där också ^^
Lördag 7/5 - Tog det bara jävligt chill hemma heeeela dagen! <3
Söndag 8/5 - Tog det lugnt, gick upp o lekte med Trygve, åt middag med v-familjen, tog mig ned till Sandvika o mötte Maria. Gick till ett söndagsöppet Kiwi o köpte jordgubbar, saft, tandkräm och mjölk och sen traskade jag hela vägen hem och kände mig jätte duktig!
Måndag - onsdag (9-11/5) - Har bara legat hemma o varit sjuk... tog mig en stund upp från huset för att släppa in en man som skulle kolla oppvaskmaskinen og torketumlern. Stackarn när han oppdaget att jag var syk haha. Idag (onsdag) har jag även duktigt nog försökt fixa lite i lägenheten som sett katastrofal ut! Fixat en tvätt, diskat, plockat o haft mig och även duschat så man känner sig tokfräsch (trots fortsatt litt syk)

Jaja de var det de! Ha de :)

Im dying to lie in your arms again <3
(inte min bild, tagen från internet)

tisdag 3 maj 2011

20 år

Okej så jag fyllde äntligen 20 igår! Lovely!
Fick 107 gratulationer sammanlagt vilket kändes bra.
Min v-familj ordnade en bursdagsmiddag åt mig.
Jag fick även ett armband med swarofskikristaller av dem.
Av mamma o pappa fick jag 3000kr i resepengar.
Andra bursdagaver får jag när jag kommer till Sverige igen.


Idag köpte jag ett par löparskor som jag ska powerwalka i. Det kändes skönt.
Hittade även 2 bikinisar som jag ska köpa :) Bra priser på båda. :)


näe nu orkar jag inte mer så natta! :)

söndag 1 maj 2011

13.12

Imorgon 13.12 för 20 år sedan kom en ny person till liv. Denna lilla person var jag! Nu är jag snart 20 år äldre och det känns fantastiskt!
Skit samma att allt omkring mig rasar samman. Jag har underbara tjejkompisar, en underbar familj i Sverige, en fantastisk värdfamilj i Norge. Egentligen borde livet inte kunna vara bättre än så jag har det, fast jag är väl konstig som tycker att det kan vara bättre.


När livet blir för tråkigt eller dagen blir för grå
då tar jag till ett eget litet knep,
en fånig liten ramsa som jag hittat på
som handlar om det bästa jag vet.

Sommar, sommar och sol,
havet och vinden och doft av kaprifol.
Sommar, sommar och sol,
en himmel så blå som viol.


I love you but you 
don't love me back

torsdag 28 april 2011

skuffen!

Haha igår vart det minigolf på Grünerløkka med 18+ :) askos! Jag var sämst som förväntat, men kul var det när tjejerna hejja på! ^^
Sen när det var slut skulle vi inte tillbaka till kyrkan för den var stängd, så då åkte jag o Maddie ner med Trikk till Operahuset (vi passade även på o köpa var sin soft-is och en cola till mig). På Opera parkeringen mötte vi upp Maria, Frida, Frida, Sandra och Emma (den nya inte den gamla som vi saknar jätte mega mycket!). Där satt vi o frös ett tag så besluta vi att vi alla skulle hem.
Madde traska mot sin buss och eftersom vi var 1 för mycket i bilen... så fick Bea ligga i skuffen! Hihihi det var jätte skojsigt! Jag låg asgott med en barnstol som typ bälte eller nåt. Dock var det en jävla spolarvätske påse som ibland gled förbi i svängarna och det var läskigt värre ! Haha
När Frida sen hoppade av vid Skøyen så fick Bea hoppa fram i baksätet. Då bar det fort som fan av mot crib á la Bea för att hinna se Paradise Hotel! Bea, Madde o Maria som är lite tokiga hade haft värsta diskusionen om PH vid Operan. Jävla skitregler som kunde få ut Jeanette! Hon skulle vinna skiten tyckte jag! Iaf såg vi på avsnittet och sen åkte folket hem och Bea gick och lade sig.

Nu blir det att dricka upp sitt kaffe, hoppa i träningskläderna och promenera iväg för att möta SandraA :)
Det är 4 dagar kvar av tonåren nu! Så kanske bra att jag lärt mig dricka kaffe ^_^

tisdag 26 april 2011

söndag 24 april 2011

Blåkulla

Jahopp en minisemester till Sverige och passade i torsdags då på att åka till Blåkulla med mamma :)
Alla häxor tar ju sin kvast, sin katt och sin kittel och åker dit. Det är tradition!
Så vi dansade och hade oss, det var fantastiskt kul! Djävulen är en riktigt kul prick, eld är något helt otroligt magnifikt och det lekte vi massor med!
Barnen som åkte på upp och nedvända kor tyckte att det var jätte coolt att uppleva Blåkulla - vissa har ju åkt dit flera gånger.
En väninna kraschade med kvasten och det var väl inte jätte trevligt, men hon lyckades åka tillbaka igen på någon annans extrakvast.
Jaa och så var det ju alla katterna! De var svåra att få tag i när vi skulle därifrån. En härlig upplevelse i alla fall :)



Imon åker jag tillbaka hem till Norge, det ska bli skönt! men kommer att sakna min säng :(

måndag 18 april 2011

sanning suger

Okej, så jag har fuckat upp totalt igen...
Det går inte att säga sanningen - för då blir folk sura.
Det går inte att ljuga - för då blir folk sura.
Det går inte att säga en vit lögn - det kommer fram o då blir folk sura...
Det går inte att inte säga någonting - folk blir tillslut sura.

Så hurfan ska jag göra?! Alla säger att man kommer längst med sanningen. Varför blir man då så jävla hatad för att man säger som man tycker? Om man förskönar sanningen en aning, så blir dom inte nöjda ändå eftersom man inte sa hela sanningen från början!
Jag älskar mina vänner av hela mitt hjärta och jag tror fan att jag är socialt handikappad för jag börjar fundera på om jag har någon som helst aning om vad jag håller på med. Vad jag än gör blir folk arga på mig, och blir inte dem arga på mig så blir jag arg på dem.
Alltså så måste det betyda att det är något stort fucking fel på mig! Och hur ska man bättra på det? Det går fan inte... jag vet inte alls hur jag ska göra för att förstå!

Hade fan önskat att man kunde ta tillbaka allt man sagt som fått folk att bli arga, men gjort är gjort - sagt är sagt. Det går inte att ändra på. Ändrar man sedan sin "historia" då blir folk också sura! FAN! Jag är hemsk, det har jag vetat länge, men såhär hemsk? Jag hatar att göra folk sura/ledsna/ besvikna och av någon anledning gör jag folk detta hela tiden numera. Aldrig blir det något bra. Och inte kan man lägga sig ner o dö heller - eftersom det inte är något synd om mig egentligen! Bara nåt stort fel...

Hatar skiten så oerhört! Sanningen suger - för den sårar folk

onsdag 13 april 2011

jag har tänkt..!

Okej inte det svåraste jag kan göra, men tänkt har jag gjort.

Ett TV program om djur för några dagar sedan har fått mig att fundera och tänka efter. Vi lever i ett väldigt mansdominerande samhälle. Det vet väl alla om, så det var ingen nyhet. Nyheten för mig var dock när jag började tänka på djuren. Och hur det ändå på något vis känns som människor fungerar lite på samma vis.
I lejonens värld är det honan som jagar - alltså skaffar föda. Hanen jagar undan andra hanar från sin flock. Han på sätt o vis skyddar dem. Tror nog lejoninnorna kan jaga väck också, men hanarna är gaaanska så stora! Alltså honan fixar mat som hanen äter och han skyddar flocken. Check.

Men sen är sååå många han-djur stylade! De har vackra fjäderdräkter, vacker päls, lysande klara färger, höga läten/lockrop! Allt för att locka till sig en hona. Och visst funkar det. Hanen med vackrast färg eller högst rop får sin hona tillslut. Men det är samtidigt dessa hanar som dör snabbast eftersom de blir sedda av andra rovdjur. Honorna är mer diskreta och lever längre.

Alltså till människorna. Kvinnor lever generellt längre än män. Vi föder deras avkomma (precis som djuren har män ibland sex till höger och vänster och vissa kvinnor kan då tänkas föda flera avkommor från flera olika män). Sex är en drift hos både djur som människor. Det man i många år har velat se är kvinnan hemma i köket ordna mat åt mannen, fast mannen ska ha inkomst nog att handla maten. Så där ska mannen skydda kvinnan. Det stämmer ganska gott ihop med lejonen?
Men tänk då att om alla kvinnor fått leva (i de länder där många kvinnor slås ihjäl för minsta lilla sak), så skulle vi ju dominera världen! Kvinnor lever längre än män, ofta (såklart inte alltid) är kvinnor smartare än män (eftersom kvinnor från tidigt stadium ska lära sig att tänka på många och inte bara sig själv). Den mänskliga kvinnan ska dock fixa sig fin för att få en man. Där stämmer INTE människan ihop med djuren. Är det positivt eller negativt att speciellt kvinnor ska leva efter vissa mönster? Männen får göra lite som de vill.

Fast titta på pingvinerna! Där är det honan som lägger ägg, hanen tar hand om ägget medan honan ordnar med mat åt familjen.

Jag vet inte vad min poäng med allt detta var, men det kan jag säkert lista ut med tiden. Jaja! Hoppas det var nåt att läsa!

Over and out!


tisdag 12 april 2011

hmm

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om så jag ordbajsar lite.

Senaste har inte hänt så mycket, har ju träffat Martin, umgåtts med Maria o Frida o litt sånt. Idag kom pappa hit med lite saker så jag längtar massor till Söndag då jag får åka hem till Sverige. Saknar verkligen min familj!
Idag har jag tagit det lugnt, precis som jag gjort igår o i söndags. Vet inte varför men är sååå trött nu igen! Så jaja, jag förtjänar väl att ta det lite lugnt. Strök 12 skjortor igår plus litt annan tvätt, så jag har inte gjort någonting idag. Tror jag försummar stackars Trygve lite, men jag oorkar verkligen inte vara där uppe i huset bara för att stryka? Hur kul är det liksom! Aja, Trygve tycker ändå om mig, så det är ju skönt.

Nää nu har jag ordbajsat färdigt så jag återgår till min bok!

fredag 8 april 2011

snabbt inlägg

Martin kom ju på besök igår, därför jag inte suttit vid datorn. Vi gick ner till Sandvika och såg på Rödhette og varulven (red riding hood) på kino. Den var jätte bra! Blev positivt överraskad (är du inne i filmen lovar jag att du hoppar till!)! Trodde jag skulle bli jätte besviken på slutet - för det såg ut som om filmen slutade på ett visst sätt, men när den inte gjorde det så blev jag jätte glad! Absolut 100% sevärd!
SE DEN!

onsdag 6 april 2011

vacker?

Jaa asså när jag satt på tåget hem ikväll så såg jag mig själv väldigt tydligt i rutan. Jag konstaterade då att i mina egna ögon är jag faktiskt ganska så vacker, så hur kan jag avsky att se mig själv när jag ser på kort? Det är få gånger som jag verkligen kan uppskatta foton av mig själv. Men när jag ser mig i spegel eller reflektioner så tycker jag ofta om vad jag ser. Hur kan det vara så?
Och hur kan det vara så att vissa människor tycker att jag är söt, andra att jag är snygg, vacker eller rent av sexig? Andra kan även helt enkelt tycka att jag rätt och slätt är ful. Hur kan det vara så? Hur kan ögonen skilja sig så pass mycket hos olika individer? Skumt faktiskt...

Sen såg jag en äldre dam tidigare idag. Hon var jätte söt! Gick i jeansleggings, gula låga converse och en jätte trendig jacka. Och hon klädde i det jätte väl! Vit/beige jacka, blå jeansleggings och gula låga converse. Kombinationen är nog ingenting jag skulle ha tagit på mig, men hon klädde så bra i det! Sådant är också skumt! Att vissa människor bär upp och är vackra i kläder som ensjälv aldrig skulle sätta på sig eller på någon annan skulle tycka var jätte fult! Underlig värld vi lever i!

Gick även ensam till 18+ träffen idag, för folk hade inte lust, inte råd eller i Marias fall - var i Sverige. Det var ändå trevligt där! Såg film - Hotel Rwanda - jag är helt fascinerad av hur en hel värld kunde blunda för det. Insane! När jag blir äldre med ett bra jobb som ger mig en god lön så ska jag lätt skänka pengar, för världen vi lever i är helt enkelt totalt skit. Den är totalt fucked up för alla som inte är "vita" eller "rika". Jag vill göra en skillnad redan nu, men vad kan jag göra? Skänka små femtioöringar! Kul liksom, det känns ju verkligen som en skillnad... nej, usch fucked up är vår värld. Totalt!
Ska ni se en bra film och vill bli berörda, så se Hotel Rwanda!


Hoppas ni uppskattade dagens speciella bloggande. Natta!