torsdag 30 juni 2011

en bra dag! + 10 månader

Okej idag har i princip varit en väldigt väldigt bra dag. Det sög dock att jag mådde jävligt dåligt på eftermiddagen så jag inte kände mig bra nog att åka till min älskade pussunge Frida. Det är jag veldigt lei meg för. Jag hade sett fram emot det jätte mycket! Men det var mitt eget fel. Det som skulle regna idag visade sig bli en fantastisk dag och jag har varit ute och gått med Trygve och även suttit ute och läst. Jag har haft underbar cocos olja på mig och varit ute i värme väldigt lättklädd (med tillräckligt mycket kläder för att arbeta med barn). Och jag hade druckit extremt dåligt, så jag får typ nästan frossa och bara vill lägga mig och dö. Så när jag slutade var det det jag gjorde. Förlåt mig älskade Frida, det var inte min mening!
Annars har jag haft en väldigt väldigt bra dag sammen med Trygve och även pratat med mamma, pappa och Jacob i skype! IIIH imon kommer dom till mig <3<3<3 jag längtar så jeeedrans dant till dom! Och imorgon är det 1 vecka kvar tills jag slutar! Det är helt otroligt! att jag IDAG har bott i Norge i 10 månader!! Sinnsyyykt! Och jag hoppas ju då på att bli kvar här minst ett år till. Sa jag förresten att jag bokade intervju idag? Och att jag igår fick mail om 2 ställen dit jag ska söka jobb? Kanske inte, hihihi men framtiden är något jag ser fram emot. Dock känns det lite jävla hemskt att inte ha Madde kvar här i Norge. Jag menar... vi har haft nästan 10 månader ihop! Vi har varit så nära varandra fast ändå en bit ifrån och nu... nu är det två olika länder plus MASSA fucking mil! Det är hemskt! Äe ska inte tänka på alla dåliga saker... får tänka positivt :)


Mig o min Madde <3
Kos dere videre!

onsdag 29 juni 2011

uuunderbart!

(jag är inte ägare till den här bilden!)
Har haft en sån fantastiskt mysig dag idag!
Började jobba klockan nio, jag såg på när Trygve spelade spel lite mindre än en timme. Så åt vi frukost och sen packade vi samman lite ting och vid tjugo i elva gick vi mot bussen för att åka in till Frognerbadet. Trygve stackarn tyckte inte alls om att vi först måste åka buss och sedan Trikk - eller trikken var lite spännande eftersom han inte åkt det innan. Däremot... eftersom varken jag eller Trygve varit i Frognerbadet innan så antog jag att man gick dit via Frognerparken. Detta antagande var fel, man skulle åka en hållplats till, men men nu har jag lärt mig! Vi gick in på badet och badade en lååång stund, tills Trygve frös så dant att vi gick upp och värmde oss i solen. Det var så skönt att jag beslutade att inte hoppa i vattnet igen. Trygve fick alltså bada en stund själv och sedan tröttnade han och vi for hem. Det visade sig att vi varit borta i nästan 5 timmar när vi väl kom hem och då hade jag bara en halvtimma kvar att jobba så jag snabbade mig att fixa med litt tvätt.
Vid fem fick jag höra från Frida att hon hann med 17.03 bussen så då var det att skynda sig att ordna i lägenheten o sen promenera ner til Sandvika och möta henne. Vi gick på storsentra och koste oss en del. Mötte Robin en sväng också som var där o handlade kläder. Sen vid lite efter tio kom jag hem och nu sitter man här och ska snart sova. Börjar jobba nio imon med :)

Kos dere!

måndag 27 juni 2011

ny uke

Jag är så glad idag! Visst, gick upp vid kvart över sex för att Robin skulle ta buss till jobbet som han börja åtta. Men jag fick i allafall lägga mig o blunda i 40 minuter efter jag lämnat honom och kommit hem. Varit "vaken" en kvart nu och ska strax till att börja jobba.
Vad som sker idag vet jag inte riktigt. Vädret är ju inte hundra så blir kanske att spela massor, lite kino om vi finner noen. Ingen vet! :))
Och ikväll när jag slutar tänker jag kosa mig med lite serier. Är ganska efter nu känner jag så har o ta igen!

Och till senare i uken hoppas jag att Mamma, Pappa och älskade Lillebror kommer på besök! Jag hoppas hoppas hoppas jätte jätte mega mycket! Och så har jag "jobb" den 6 augusti, eller om det blir 5-7 ;p Är jag i Norge blir det uppe hos familjen, är jag i Sverige så kommer jag göra jobbet hemma. Hihi spännande spännande :p Och så ska jag ringa och boka en intervju till veckan! Iiiih! Nervös!

Äe kos dere!

söndag 26 juni 2011

hahahaha

Jo då är det söndag, i fredags var det midsommar. Jag började jobba halv tio och hade innan det varit vaken och försökt fixa iordning mig inför senare eftersom jag då skulle jobba. Blev att iaf gå upp till huset och umgås med Trygve. Senare började jag göra två midsommarkransar till mig och Madde, det blev dock lite över så jag gjorde en krans åt Findus också. Dom vart väl inte jätte bra, men jag var nöjd i alla fall :) Vid fyra så slutade jag och skyndade ner till mig, missade dock tåget pga att jag inte var riktigt färdig än så jag fick vänta på nästa tåg. Åkte då in och handlade mat åt mig och Madde. Sen ut i regnet och vänta på de andra tjejerna och sen efter ett bra tag så åkte vi upp till Frognerparken. Vi skulle ju ha träffat massa olika svenskar men på grund av regnet så gjorde vi inte det, alla var nog hemma (förutom ett gäng som jag fick höra antagligen hade dratt precis innan vi kom det, SEEGT!). I vart fall dök Robin, Jonatan och Emilia också upp, så vi 7 hade det jätte mysigt :) Grillade marsmallows och chips o koste oss. Efter tolv någon gång bröt vi upp och skulle hem och sova. Maria och Sandra skulle nämlig på Extrema Outdoor. Men vi kom inte ända hem! Vi blev övertalade att hänga med in på en krog som var blitt om till en "privat fest". Jippie busigt värre! Där stannade vi en stund och sedan bar det av hemåt tillslut. Eller.... vi väntar på bussen och så stannar en svart taxi chaffis. 200kr till Bærum säger han. Det kör vi på! Så istället för att betala 400kr för buss, tog vi svart taxi för 200. Nice nice! Hem och sova :)

Lördagen gick jag och Madde upp kanske vid halv tolv. Det var jävligt chill att bara kunna ta det lugnt. Såg en film som het Prince Charming och var ganska så söt. Såg även lite på "In Michael Jackson Manor" eller nåt sånt. Helt otroligt! Får jag någon gång 40 millioner dollar ska jag köpa hans hus! Sen åkte vi in till Oslo jag och Madde och åt på Olivia. Nam nam pasta är gottit! Sen dök Maddes kompis Ann upp och vi drog till Pride. Jätte kul var det!
Senare drog Maddie hem och jag grät en skvätt och jag följde med Ann hem för o fixa oss lite. Jag skulle nämligen bli med henne på gay klubb (första gången! ^^) det var rätt chill, första stället var jätte litet och fullsmockat med folk. Andra stället var stort och först inte så mkt folk men det kom fler senare. Trevligt värre i alla fall :) Drog hem tidigt för Ann skulle idag på Harry Potter-maraton! Alla 7 filmer (inte sista delen på 7e ofc) så typ 22 timmars film tittande!

Och idag har jag bara åkt hem och varit hemma typ :)

tisdag 21 juni 2011

tiisdag

En dag kvar nu, sedan har jag Trygve på heltid! Snackade idag med Kristin om vad vi ska finna på, så nu finns massa förslag som vi lär göra! Moro moro!
Och idag kanske man tar o far in till Oslo, får se.
Hade igår besök från Robin, det var trevligt! Käka kebabrulle (me miss City kebab jätte mycket! annan kebab är typ blä!) och drack cola (hihi nu har jag 6 smileys!) That was very fun!
Sökte även jobb idag, så får se hur det går. Fan jag måste verkligen få mig ett nytt jobb nu ass! Så man kan planera inför framtiden. Men men, vi får se!
Min CV bild, är den passande för ändamålet? Hoppas det ^^
Kos dere!


söndag 19 juni 2011

grillkväll!

Vart då Grillkväll hos Maria ikväll. Jätte mysigt hade vi det! Jag tog mig en promenad från mig och dit (gick på ca 1½h). Riktigt gottit! Madde hade fixat mat åt oss två och guuu så mätt o gla jag var! Helt otroligt! Vi tog oss även ett natt dopp, jag, Madde, Maria och Frida. Duktiga som fan var vi! Några cider och några öl slank även ner, plus lite saft och cola. Fick nyss skjuts hem av Frida G (som valde att inte dricka ikväll), så det var jätte jätte snällt!

Nu blir typ o sova, ska väl sitta uppe något längre bara för att, men sen blir det sova för hela slanten! :)

natta natta på eder alle!

torsdag 16 juni 2011

ojdå

Nemen är det torsdag redan?! Imorgon är det alltså fredag! Herre så tiden går! Och en fullbokad helg! Me like om det går som planerat! Men men får se det.
Idag har jag jobbat väääldigt länge. Men har jag egentligen gjort nåt? Nä tror inte det egentligen...
På morgonen fick jag gå upp till huset och prata med Kristin angående dagen. Jag följde Trygve till skolen och gick sedan hem till mig en liten stund. Vid tio-tiden var jag litt sulten så jag gick upp till familjen och tog mig lite frukost och sedan satte jag igång med alla sysslor. Var klar vid kanske tolv, så jag gick ner till mig och sov en timme. Varför jag var trött vet jag inte. Nervositeten kanske - ringde angående ett jobb och har ju telefonskräck...
Vilket som, vid ett gick jag tillbaka upp till huset, var där i en stund och gick sedan och hämtade Trygve och Didrik. Hem med dem o leka och... börja baka foccachi (eller hur det stavas). Jätte läskigt och jag var jätte säker på att jag misslyckats, men tydligen smakade den gott. (Jag vet inte, för jag fick inte smaka ;p)
Skulle även natta Trygve eftersom Kristin var med på Johans sin avslutning på skolen. Fick dock sluta tjugo minuter tidigare än planerat för Knut kom hem så det var ganska uppskattat.
En kosete torsdag har jag alltså haft! Ser fram emot morgondagen :)

Natta !

onsdag 15 juni 2011

somethings wrong!

Okej kanske inte egentligen, men för att vara mig så är något fel! Jag kan inte ens förstå mig själv, varför nu detta behov - som egentligen inte är ett behov utan bara nåt jag gör? Hmm...
Jag har sedan igår börjat städa min lägenhet. Inte som jag brukar, typ då plocka undan, damma o dammsuga. Nej, nu har jag nästan skurat badrummet färdigt! Tog duschen, spegeln, toaletten och handfatet igårkväll. Har golvet kvar... Tvättade även ett av mina 3 fönster igår också...! Idag har jag än så länge bara ordnat med lite tvätt. Vet inte ens varför jag gör detta, men kanske är det positivt? Jag börjar oroa mig för migsjälv hahaha ^^ det löser sig väl i sinom tid !

Ni får en bild på min Norska säng ;d
Hade tänkt ge er en bild som visar min svenska säng också men den hittar jag inte. :p

tisdag 14 juni 2011

måndag

Igår var det ju måndag och eftersom det var röd dag så var jag ledig. Jag chillade framför datorn ett bra tag, fram till Vendela hörde av sig så bestämde vi att hon skulle komma hit till Blommenholm. Det gjorde hon och vi gick till en ö där jag och Sandra A har promenerat några gånger. Lade oss på en typ strand och chillade gärnet. Såg på båtar som passerade och hade det allmänt skönt! Lite brun blev man allt också ^^




Zoomade bort till Kalvøya
Sen vid halv fyra eller nåt hade skuggorna traskat så pass mycket att vi inte fick någon sol på oss längre, så tog vi vårt pick o pack och traskade hem till mig där vi såg klart "A mordern cinderella story" (inte särskilt bra) och "Tormented" (inte heller särskilt bra, men äcklig (inte läskig alltså)). Sen efter Vendela åkt hem så fortsatte jag bara att chilla och det var helt okej att lägga sig sen :)

Tusenfryd

I söndags var jag med Madde på Tusenfryd. Ett jävla meck o ta sig dit - fast egentligen inte? Först på mitt tåg in mot Oslo stannar det i Sköyen och alla kliver av. Jag förstår ingenting, så jag frågar och då är Oslo S stängt...! Så jag kliver av och får gott traska till en av de specialinsatta bussarna istället för tågen. Kommer till Oslo senare än planerat så det var bra att jag och Madde hade bestämt att jag skulle ta en halvtimme senare buss. Köpte tur och returbiljett till Tusenfryd och väntade sedan snällt på bussen. Råkade dock ta en Tusenfrydsbuss tidigare än planerat och fick sitta en stund i vinden i väntan på Madde. Men att vänta på henne är alltid värt ;)
Så gick vi in till Tusenfryd. 365kr kostar det att gå in och åka så mycket man vill. Först åkte vi nån ThunderCoaster (norska Balder) som var riktigt riktigt usel. Det gjorde bara ont att åka den. Plus att dom var underbemannade.
Sen gick vi ner till någon vattenattraktion som het SuperSplash. Det var jätte läskigt att åka ner genom en tunnel, men förutom det så var det inte jätte mkt att hurra för. Förrän jag och Madde ställde oss på "däck" där Splashen sköljde över. Vi gjorde denna dusch 2 gånger, lite chicken var vi allt första gången. Herre jävlar så dränkta vi var! Det var hur kul som helst ^^ Folk som mötte oss efter det bara titta på oss och vissa frågade skrämt om det var av SuperSplash'n man blev så blöt av. Hahaa!


Därefter tänkte vi torka oss lite så vi ställde oss i kö till SpinSpider (norska SpinRock - som är ÄNNU värre än SpinRock!) Jag kan säga att jag blundade under större delen av attraktionen, tittade lite uppåt en gång och... då var marken över huvudet på mig. Jag skrek som fan då! Panik typ?

Sen var vi hungriga (efter att jag fått sitta ner lite för att lugna ner mig) så vi gick och åt. Förlåt Madde att jag typ åt upp alla dina pommes.
Efter det gick vi bortåt mot Nightmare, men fastnade på vägen då Madde ville vinna en gigantisk Super Mario. Tyvärr gick det inte jätte bra, så vi fortsatte vidare. Stannade vid Loopen och åkte en gång. Det var bara själva Loopen som var kul, för den gick jätte långsamt.

Därpå till Nightmare som man fick vänta sjuuuukt länge på att den skulle börja. Shit asså! Men den var jätte rolig ^^ Den hade dom verkligen lyckats med! Dock jävla människor som inte kan förstå innebörden av "Ta inte av er bältena förrän jag kommer och säger till. Maskinen stannar om ni gör det!" Tog någon av sig bältena innan hon kom in? Japp, typ 5 stycken...


Sen så skulle parken typ stänga, så jag o Madde skyndar oss för att köpa sockervadd!(Sukkerpinn) Nam nam så gott det var! Så åkte vi hem sen och det var bara för mig att mecka mig hem. Eftersom det inte gick något tåg så fick jag (utan att betala extra) ta tåg till Sandvika och gå hem. Lite skönt faktiskt :)

[Jag äger ingen av bilderna som är med i detta inlägget. Har använt mig av google]

lördag 11 juni 2011

wooooaw

Okej så igår vart det avskedsfest hos Julia, lite sorligt men sjukt kul! Jag måste dock lära mig att inte hänga med ut på krogen efter en lyckad förfest. Nåt går alltid snett. Men shiiiitt va kul det var dock :) Jätte trevligt folk och så! Kom hem till mig vid ca 04.30 och stupade direkt i säng. Det var väldigt skönt!
Vaknade tidigt i morse och har suttit och sett film+serier typ hela dagen. Med undantag typ mellan 14.00-18.30 för då sov jag ^^
Klockan är nu lite över 21.00 och det är fest i huset ovanför mig. Jag är inte så lite avundsjuk! Hade varit jätte kul! Men man får väl ta o roa sig i sin ensamhet ändå ;p Löser sig alltid!
Har ett ljus tänt och får väl dra igång ännu en mysig film! (kan varmt rekomendera en jätte söt High school film som het Beastly - en Skönheten o Odjuret insipererad film!)

Äe nu tar jag o slutar ordbajsa för ikväll. Hahaha ha de!

torsdag 9 juni 2011

gårdagen

Ska berätta om gårdagen :)
Det var avslutning på 18+ med svenskarna inne i Oslo. Lite smått sorgligt - menar visst facebook finns, men hur många kommer man kanske Träffa igen? Oj oj oj!
Innan dess hade jag påväg till tåget blivit stoppad av en kvinna som var ute o gick med sin hund. Hon hade inte kunnat låta bli sa hon att säga hur fin jag var. Och jag måste erkänna att jag blev jätte rörd! Min klänning (en vacker långklänning från Indiska som mamma tvingade mig att köpa för 2 år sedan typ) är jag jätte glad för och jag var nöjd som jag vet inte vad när jag fick höra att jag klädde i den. En annan kvinna hade också stannat och pratat med oss och hon var helt säker på att jag o den första kvinnan  kände varandra (vilket vi inte gjorde.) Det var jätte kul i alla fall!
Sen bjöds kvällen på en promenad och ett härligt erbjudande. I och med det erbjudandet så är hösten avgjord, hvis jag får ett jobb villsäga! Dags att se till CVt och skicka runt det :) <3

Kos dere videre

lördag 4 juni 2011

arg

Ibland blir jag så sjukt jävla trött på allting omkring mig. Det är verkligen sant att det bara är min familj som betyder något i Sverige. Jag har verkligen allting i Norge numera. Och det känns på nåt vis sorgligt. Jag älskar mina vänner i Norge, men de bor alla på olika ställen i Sverige och man kan inte bara besluta spontant att ses om nu alla skulle besluta sig för att flytta tillbaka till Sverige igen. Äe fan vad jag längtar tillbaka till mina Norgetjejer, jag hatar skiten som Sverige innebär. Eller iaf dom man tror ska ta sig tid till en här. Fyfan. Och inte kan man bara dra till samma ställe med brorsan - han hade säkert velat men han är för "liten". Helvetesskit är det.