måndag 25 juli 2011

norge♥

Okej, så det har hänt fruktansvärda saker i Oslo. Tanken på att jag och lillebror skulle ha strosat runt på Karl Johan med omnejd då tiden för explosionen ägde rum är skrämmande. Jag är väldigt tacksam för regnet den dagen. Och till råga på allt så var samma idiot påväg ut till Utøya och sköt ihjäl massvis med ungdomar! Hur någon kan vara så sjuk det har jag verkligen svårt att förstå! Något som jag tycker att alla ska läsa är ett blogg inlägg som heter Helvete på Utøya och som fick mig till att gråta som jag vet inte vad. Jag kan inte ens beskriva det, det måste läsas.
Och för att citera en annan av överlevarna från Utøya: "Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen". Det är fruktansvärt.
Men Norge är i mitt hjärta nu och imorgon flyttar jag dit igen. Blir sista shoppingrundan idag i Ullared tillsammans med mamma. Trots att det just nu känns lite jobbigt att lämna Sverige så är det något jag Ska göra och Kommer att göra.

Jag är svensk men bor och är skriven i Norge
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

fredag 22 juli 2011

dålig update

Okej jag har inte uppdaterat sen 13 juli verkar det som. Dum dumma mig! Är i Oslo just nu i min lägenhet med min lillebror. Vi kom hit igår runt halv tre och jag hade en intervju klockan 15.00. Vet inte riktigt hur den gick, den första med dem kändes bättre vet inte om jag klantade mig bara för en kille satt bredvid mig, eller för dörren ut mot vägen var öppen eller för att jag helt enkelt inte hade en aning om vad jag höll på med. Stressad hade jag kommit dit minuten innan intervjun började.. sämst planering trots att den varit så bra! Haha jaa det hörs att jag inte vet vad jag höll på med!
Sen efter den köptes 2 ostsås pastor som jag och lillebror tänkte äta. Han åt sin, jag tar min ikväll. Mer igår... hände inte alls mkt. Lillebror somnade vid halv nio på kvällen och det tycktes han verkligen behöva. Han sov i 12 timmar ^^ Och jag själv... jag satt ju uppe till tolv sen sov jag. Det var gottit.

Idag blir väl bara att sitta inne. Regnar ute så planen att åka in till Oslo blir nog inte av. Har vart vaken ett antal timmar och inte gjort nånting! Hahaa! Sov faktiskt en sväng på en timme förut. Det var skönt. Klockan närmar sig tre... jaa mycket kvar av dagen. Allt kan ju ske.
See ya later Aligator!

onsdag 13 juli 2011

semester!

Nu känns det verkligen att jag har semester! Jag tycker både att det är skönt o sen även lite väl slappt xD Okej jag är en slapp människa men det får gärna hända lite saker hehe :p

Igår vaknade jag vid 8 och gick upp. Tog det lugnt fram till lunch tid då åkte jag och mamma in och lunchade. Kollade i lite butiker och jag började gäspa som en tok. När vi kom hem så sov jag en sväng och sedan satte vi igång Harry Potter 4. Mamma vill nämlig se den sista filmen med mig och det gör jag så gärna så så då blir det bara att se alla tidigare igen! Mysigt värre :) Men man undrar ju hur många gånger man har sett filmerna nu hahaha! Inte allt för lång tid efter att Potter 4 var slut så gick jag och lade mig.


Bild från skolavslutningen -09
 Tur var väl det, för älskade lilla Sprite ville absolut ha mig ur sängen vid halv fem i morse! Jag var inte allt för glad på henne, men lyckades övertala henne att sova och fick själv sova till halv åtta. Då sprang hon upp och väckte mamma så jag prata lite med henne och sen gick jag och sov i lite mer än en timme till. Det behövde jag verkligen!
Idag bjuder dagen på att åka ner till Stallet och hälsa på Karina och Cissi och alla hästarna! Jag måste även åka till Frillesås sen och hämta hem lillebror som varit där sedan i söndags. Får se vad jag gör mer (jag håller tummarna för en kantarell macka ikväll - mamma o Pia ska ge sig iväg ut en sväng!)

Kos dere!

måndag 11 juli 2011

vafan liksom

Idag är det måndag och jag har varit i Sverige i 3 dagar. Allt som kunnat gå fel har gått fel. Det är dock en fantastiskt varm dag idag o får ta o försöka njuta så mycket som möjligt. Är dock fruktansvärt rastlös så vet inte riktigt hur det ska gå ihop.

I fredags var då min sista dag som au-pair. Jag fick ordna nere i lägenheten och Trygve sa att det var den kjedeligste dagen i hans liv. Stackars liten. Arg var jag också eftersom det jag gjorde inte gick ihop. Men tillslut var jag färdig och tog taxi in med Trygve till Oslo för att möta upp Kristin och Arne. Gjorde det och så sa de hej då till mig. En jätte jätte trevlig kille tyckte synd om mig o all min packning (4 väskor o 2 påsar) så han hjälpte mig med dem. Ångrar att jag inte satte mig bredvid honom på bussen. En seg bussresa senare och jag var i Göteborg. Då började det gå fel. Kom hem tillslut i alla fall. Jennifer och Marie var på besök hos oss så det blev att sitta o tjöta ett slag innan vi gick och lade oss.
Nästa morgon åkte vi in till Kungsbacka. Köpte ett linne, en klänning, ett par shorts, ansiktsmask, hårinpackning och en såndär smink-vässare. Var väldigt nöjd med mina köp!
På kvällen skulle jag och Jennifer åka in till Göteborg och chilla med lite öl. Det blev ganska mycket mer och kvällen gick åt helvete. Jag vill inte ens minnas så jag är glad att jag inte gör det. Har sagt det förr, men säger det igen, ska fan lägga ner alkohol.
Igår gjordes det inte mycket. Spärrade mobilen så har ingen mobil mer. Måste ta o köpa ny. Kollade in lite vilken jag vill ha men kan inte bestämma mig. Det är svårt. Hade annars bara en chill dag ihop med mamma.

Äe nu vet jag inte vad jag sa säga mer, så säger inget mer nu.
Ciao
Frida "pussungen" och jag :)
Saknar dig hjärtat <3

tisdag 5 juli 2011

fantastisk dag!

Det är tisdag, andra dagen på veckan och redan är jag så glad så jag inte vet vad jag ska ta mig till! Idag var jag på intervju för ett jobb och det gick jätte bra. Sen började jag jobba där runt tolv. Fick mig till och med en is ;)
Koste mig med Trygve tills jag snackade med Emma som ju är praktikanten till Liam. Hon sa att de skulle gå och se Kung Fu Panda 2 nere i Sandvika och om jag och Trygve ville följa med, vilket vi ville! Jätte mysigt hade vi det! Gick sedan hem till Liam och var där en liten stund tills vi begav oss till Blommenholm Skole och spelade litt fotball. När vi inte orkade mer så gick vi hem till Trygve och jag konstaterar hur mkt jag har slarvat denna dag! Fort som fan fixade jag med tvätten och så kom Arne hem... pinsamt! Inte hade jag gett Trygve middag heller. Men jag tror att de gick bra ändå. Han verkade inte direkt sur.
Och sen slutade jag vid ca 19.20 och gick ner till mig.
Fick för kanske en timme sedan ett samtal... nu är jag kallad till intervju imorgon kväll för ännu en intervju med ett annat jobb! Tror det är liiite bättre betalt på detta här andra jobbet, men vi får se :) Plus att jag sökte ett annat jobb idag, så vi får se om det sker något där!
Och nu ska jag om 10 min iväg till en kompis, måste bara avsluta kaffen min. HAhaa kommer vara helt död imon på jobbet! Börjar 8 ;p

Kos dere videre! :)

söndag 3 juli 2011

cross your fingers!

Snälla snälla alla! Den närmsta tiden så håll tummarna för mig! På alla språk möjliga! Cross your fingers for me! :))
Plus, alla som är intresserade av att veta så anländer jag till Göteborg på fredag klockan 22.05 :)

sad day

Okej kanske ingen jätte ledsam dag idag, men mamma pappa o lillebror åkte hem för en liten stund sedan. Nu är lägenheten typ helt TOM! Det är jätte hemskt! Har min lilla mini pc att skriva på nu. Så lite ovant ;p Meeen jag har ju bara en vecka kvar! Och pratade med Greta idag så hihi bra bra braaa nyheter! Hoppas på en bra kväll. Vi märker det.
Igår så var åkte vi in till Oslo och kollde Frognerparken, Vigelandsparken, Holmenkollen, Operan och sedan en liten tripp till Sandvika storsenter. Det var rent ut sagt tokmysigt! Haha vi dunkade även Göteborgslåten en hel del också! Så den blir utnämnd till Helgens Låt!
Och på kvällen åt vi middag hos min norska familj. Det var mega mysigt (: Trygve och Johan fick sina avskedsgaver litt tidigare (så jag och Trygve skall ha att göra i veckan). Knuts gave får han litt senere, det blev liiite fel där xD

Äe nu vet jag inte vad jag ska göra, men inte bara sitta här och häcka :p Kos dere!

fredag 1 juli 2011

today's the day!

Idag är dagen jag har längtat efter! Idag kommer HELA min familj till mig här i Norge (utom min bäbis då, hon fick stanna hemma :( ) Jag har precis dammsugit i lägenheten och vädrar den lite nu för att det ska kännas något så när fräscht när mina "gäster" kommer. Och på tal om gäster!! Inatt, eller okej igår kväll fick jag besök av Frida, hennes pojkvän och hans kompis. Dom hade tydligen bara dykt upp hemma hos Frida och hon hade fått sig en smärre chock! Och eftersom hon inte har plats i det lilla rum där hon bor så ringde hon och frågade om dom fick sova hos mig. En liten Bea som precis tänkt sova tänker om och självklart får dom komma hit :) Det var trevligt o få träffa den omtalade pojkvännen till Frida och några extra vakna timmar blev det. (typ 2) Sen visst att man vaknade vid sju men det gjorde inget, för jag lyckades somna om.
Och idag har jag väl inte gjort annat än sovit. Har råkat sova några stunder då o då på jobbet när inte Trygve varit i närheten. Stackarn! Men han må nog vart litt nöjd för han har fått sitta lite extra vid TVen. Och inte vart han glad när jag skulle ner till mig. Han ville följa med men jag sa nej till honom. Inte alls en glad pojk lämnade jag hehe

Äe blir o fixa med lite disk nu! Ha de kos dere för DET ska jag göra idag :))

Bjuder på en bild på MidsommarSprite :)