torsdag 28 april 2011

skuffen!

Haha igår vart det minigolf på Grünerløkka med 18+ :) askos! Jag var sämst som förväntat, men kul var det när tjejerna hejja på! ^^
Sen när det var slut skulle vi inte tillbaka till kyrkan för den var stängd, så då åkte jag o Maddie ner med Trikk till Operahuset (vi passade även på o köpa var sin soft-is och en cola till mig). På Opera parkeringen mötte vi upp Maria, Frida, Frida, Sandra och Emma (den nya inte den gamla som vi saknar jätte mega mycket!). Där satt vi o frös ett tag så besluta vi att vi alla skulle hem.
Madde traska mot sin buss och eftersom vi var 1 för mycket i bilen... så fick Bea ligga i skuffen! Hihihi det var jätte skojsigt! Jag låg asgott med en barnstol som typ bälte eller nåt. Dock var det en jävla spolarvätske påse som ibland gled förbi i svängarna och det var läskigt värre ! Haha
När Frida sen hoppade av vid Skøyen så fick Bea hoppa fram i baksätet. Då bar det fort som fan av mot crib á la Bea för att hinna se Paradise Hotel! Bea, Madde o Maria som är lite tokiga hade haft värsta diskusionen om PH vid Operan. Jävla skitregler som kunde få ut Jeanette! Hon skulle vinna skiten tyckte jag! Iaf såg vi på avsnittet och sen åkte folket hem och Bea gick och lade sig.

Nu blir det att dricka upp sitt kaffe, hoppa i träningskläderna och promenera iväg för att möta SandraA :)
Det är 4 dagar kvar av tonåren nu! Så kanske bra att jag lärt mig dricka kaffe ^_^

tisdag 26 april 2011

söndag 24 april 2011

Blåkulla

Jahopp en minisemester till Sverige och passade i torsdags då på att åka till Blåkulla med mamma :)
Alla häxor tar ju sin kvast, sin katt och sin kittel och åker dit. Det är tradition!
Så vi dansade och hade oss, det var fantastiskt kul! Djävulen är en riktigt kul prick, eld är något helt otroligt magnifikt och det lekte vi massor med!
Barnen som åkte på upp och nedvända kor tyckte att det var jätte coolt att uppleva Blåkulla - vissa har ju åkt dit flera gånger.
En väninna kraschade med kvasten och det var väl inte jätte trevligt, men hon lyckades åka tillbaka igen på någon annans extrakvast.
Jaa och så var det ju alla katterna! De var svåra att få tag i när vi skulle därifrån. En härlig upplevelse i alla fall :)



Imon åker jag tillbaka hem till Norge, det ska bli skönt! men kommer att sakna min säng :(

måndag 18 april 2011

sanning suger

Okej, så jag har fuckat upp totalt igen...
Det går inte att säga sanningen - för då blir folk sura.
Det går inte att ljuga - för då blir folk sura.
Det går inte att säga en vit lögn - det kommer fram o då blir folk sura...
Det går inte att inte säga någonting - folk blir tillslut sura.

Så hurfan ska jag göra?! Alla säger att man kommer längst med sanningen. Varför blir man då så jävla hatad för att man säger som man tycker? Om man förskönar sanningen en aning, så blir dom inte nöjda ändå eftersom man inte sa hela sanningen från början!
Jag älskar mina vänner av hela mitt hjärta och jag tror fan att jag är socialt handikappad för jag börjar fundera på om jag har någon som helst aning om vad jag håller på med. Vad jag än gör blir folk arga på mig, och blir inte dem arga på mig så blir jag arg på dem.
Alltså så måste det betyda att det är något stort fucking fel på mig! Och hur ska man bättra på det? Det går fan inte... jag vet inte alls hur jag ska göra för att förstå!

Hade fan önskat att man kunde ta tillbaka allt man sagt som fått folk att bli arga, men gjort är gjort - sagt är sagt. Det går inte att ändra på. Ändrar man sedan sin "historia" då blir folk också sura! FAN! Jag är hemsk, det har jag vetat länge, men såhär hemsk? Jag hatar att göra folk sura/ledsna/ besvikna och av någon anledning gör jag folk detta hela tiden numera. Aldrig blir det något bra. Och inte kan man lägga sig ner o dö heller - eftersom det inte är något synd om mig egentligen! Bara nåt stort fel...

Hatar skiten så oerhört! Sanningen suger - för den sårar folk

onsdag 13 april 2011

jag har tänkt..!

Okej inte det svåraste jag kan göra, men tänkt har jag gjort.

Ett TV program om djur för några dagar sedan har fått mig att fundera och tänka efter. Vi lever i ett väldigt mansdominerande samhälle. Det vet väl alla om, så det var ingen nyhet. Nyheten för mig var dock när jag började tänka på djuren. Och hur det ändå på något vis känns som människor fungerar lite på samma vis.
I lejonens värld är det honan som jagar - alltså skaffar föda. Hanen jagar undan andra hanar från sin flock. Han på sätt o vis skyddar dem. Tror nog lejoninnorna kan jaga väck också, men hanarna är gaaanska så stora! Alltså honan fixar mat som hanen äter och han skyddar flocken. Check.

Men sen är sååå många han-djur stylade! De har vackra fjäderdräkter, vacker päls, lysande klara färger, höga läten/lockrop! Allt för att locka till sig en hona. Och visst funkar det. Hanen med vackrast färg eller högst rop får sin hona tillslut. Men det är samtidigt dessa hanar som dör snabbast eftersom de blir sedda av andra rovdjur. Honorna är mer diskreta och lever längre.

Alltså till människorna. Kvinnor lever generellt längre än män. Vi föder deras avkomma (precis som djuren har män ibland sex till höger och vänster och vissa kvinnor kan då tänkas föda flera avkommor från flera olika män). Sex är en drift hos både djur som människor. Det man i många år har velat se är kvinnan hemma i köket ordna mat åt mannen, fast mannen ska ha inkomst nog att handla maten. Så där ska mannen skydda kvinnan. Det stämmer ganska gott ihop med lejonen?
Men tänk då att om alla kvinnor fått leva (i de länder där många kvinnor slås ihjäl för minsta lilla sak), så skulle vi ju dominera världen! Kvinnor lever längre än män, ofta (såklart inte alltid) är kvinnor smartare än män (eftersom kvinnor från tidigt stadium ska lära sig att tänka på många och inte bara sig själv). Den mänskliga kvinnan ska dock fixa sig fin för att få en man. Där stämmer INTE människan ihop med djuren. Är det positivt eller negativt att speciellt kvinnor ska leva efter vissa mönster? Männen får göra lite som de vill.

Fast titta på pingvinerna! Där är det honan som lägger ägg, hanen tar hand om ägget medan honan ordnar med mat åt familjen.

Jag vet inte vad min poäng med allt detta var, men det kan jag säkert lista ut med tiden. Jaja! Hoppas det var nåt att läsa!

Over and out!


tisdag 12 april 2011

hmm

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om så jag ordbajsar lite.

Senaste har inte hänt så mycket, har ju träffat Martin, umgåtts med Maria o Frida o litt sånt. Idag kom pappa hit med lite saker så jag längtar massor till Söndag då jag får åka hem till Sverige. Saknar verkligen min familj!
Idag har jag tagit det lugnt, precis som jag gjort igår o i söndags. Vet inte varför men är sååå trött nu igen! Så jaja, jag förtjänar väl att ta det lite lugnt. Strök 12 skjortor igår plus litt annan tvätt, så jag har inte gjort någonting idag. Tror jag försummar stackars Trygve lite, men jag oorkar verkligen inte vara där uppe i huset bara för att stryka? Hur kul är det liksom! Aja, Trygve tycker ändå om mig, så det är ju skönt.

Nää nu har jag ordbajsat färdigt så jag återgår till min bok!

fredag 8 april 2011

snabbt inlägg

Martin kom ju på besök igår, därför jag inte suttit vid datorn. Vi gick ner till Sandvika och såg på Rödhette og varulven (red riding hood) på kino. Den var jätte bra! Blev positivt överraskad (är du inne i filmen lovar jag att du hoppar till!)! Trodde jag skulle bli jätte besviken på slutet - för det såg ut som om filmen slutade på ett visst sätt, men när den inte gjorde det så blev jag jätte glad! Absolut 100% sevärd!
SE DEN!

onsdag 6 april 2011

vacker?

Jaa asså när jag satt på tåget hem ikväll så såg jag mig själv väldigt tydligt i rutan. Jag konstaterade då att i mina egna ögon är jag faktiskt ganska så vacker, så hur kan jag avsky att se mig själv när jag ser på kort? Det är få gånger som jag verkligen kan uppskatta foton av mig själv. Men när jag ser mig i spegel eller reflektioner så tycker jag ofta om vad jag ser. Hur kan det vara så?
Och hur kan det vara så att vissa människor tycker att jag är söt, andra att jag är snygg, vacker eller rent av sexig? Andra kan även helt enkelt tycka att jag rätt och slätt är ful. Hur kan det vara så? Hur kan ögonen skilja sig så pass mycket hos olika individer? Skumt faktiskt...

Sen såg jag en äldre dam tidigare idag. Hon var jätte söt! Gick i jeansleggings, gula låga converse och en jätte trendig jacka. Och hon klädde i det jätte väl! Vit/beige jacka, blå jeansleggings och gula låga converse. Kombinationen är nog ingenting jag skulle ha tagit på mig, men hon klädde så bra i det! Sådant är också skumt! Att vissa människor bär upp och är vackra i kläder som ensjälv aldrig skulle sätta på sig eller på någon annan skulle tycka var jätte fult! Underlig värld vi lever i!

Gick även ensam till 18+ träffen idag, för folk hade inte lust, inte råd eller i Marias fall - var i Sverige. Det var ändå trevligt där! Såg film - Hotel Rwanda - jag är helt fascinerad av hur en hel värld kunde blunda för det. Insane! När jag blir äldre med ett bra jobb som ger mig en god lön så ska jag lätt skänka pengar, för världen vi lever i är helt enkelt totalt skit. Den är totalt fucked up för alla som inte är "vita" eller "rika". Jag vill göra en skillnad redan nu, men vad kan jag göra? Skänka små femtioöringar! Kul liksom, det känns ju verkligen som en skillnad... nej, usch fucked up är vår värld. Totalt!
Ska ni se en bra film och vill bli berörda, så se Hotel Rwanda!


Hoppas ni uppskattade dagens speciella bloggande. Natta!

söndag 3 april 2011

slödag

Okej, det är söndag men en slö sådan! Haha! I helgen har vi varit hemma hos Sandra o kost oss! Fredagen bjöd på litt alkohol, lekar o litt trevliga vänner. Lördagen var vi jätte sega så vi gjorde i princip ingenting. Idag söndag vart det samma visa. Förutom att jag har jätte ont i axlar o rygg efter o ha sovit 4 pers i Sandras säng haha ! det är inte det bekvämaste o ligga på bredden haha

Vad finns mer o säga? Annat än att jag ser fram emot veckan som kommer! Om den blir som jag vill. Vissa delar ser jag inte fram emot dock... som att sötaste Emma ska flytta hem till Svealand..
Men sen fyller Sandrew år och får troligtvis besök av Martin! Det är positiva saker med veckan!

Jaja jag har slut på snack, uppdaterade mest för att! Kos dere!